05 / 05 / 2024

Cambaz Nik Wallenda 3 gökdelenin arasında ip üstünde yürüdü!

Cambaz Nik Wallenda 3 gökdelenin arasında ip üstünde yürüdü!

Chicago Nehri'ne yakın bölgedeki üç gökdelene ipler gerildi. Korkusuz cambaz Nik Wallenda Chicago'da bu 3 gökdelen arasında yürüdü. Milyonlarca kişiye ulaşan gösteri sırasında rüzgârın hızı saatte 40 kilometre olarak ölçüldü...



Daha önce Büyük Kanyon ve Niyagara Şelaleri üzerinde ipte yürüyerek rekor kıran ABD'li korkusuz cambaz Nik Wallenda, iki rekora daha imza attı. Pazar gecesi "Rüzgarlar Şehri" olarak bilinen Chicago'da düzenlenen gösteride 19 derecelik açıyla gerilen ip üzerinde yürüyen Wallenda, gösterisinin bir bölümünü gözleri bağlı şekilde tamamlayarak rekorunu taçlandırdı. Hiçbir güvenlik önlemi kullanmayan cambazın düşme olasılığına karşı gösteri televizyonlardaki canlı yayınlara 10 saniye geç servis edildi. 


NEHRİN ÜSTÜNDEN GEÇTİ 

Discovery Channel aracılığıyla 220 ülkede canlı yayımlanan ve milyonlarca kişiye ulaşan gösteriyi kentte 60 binden fazla kişi takip etti. Kuşaklardır sirk gösterileri düzenleyen ünlü "Uçan Wallendalar" ailesinden gelen cambazın gösterisi için Chicago Nehri'ne yakın bölgedeki üç gökdelene ipler gerildi. Gösterisine Chicago Nehri'nin iki yakasındaki iki gökdelen arasına çekilen ipin üzerinde yürüyerek başlayan Wallenda, yaklaşık 180 metre yükseklikte gerilen ipteki etabını 6 dakika 52 saniye içinde tamamladı. Wallenda nehir üstünden geçişini, saatte 40 km hızla esen kuvvetli rüzgarın altında gerçekleştirdi. Gözüpek cambaz daha sonra gözleri bağlı şekilde Marina City kuleleri arasında çekilen ipte yürüdü. Yerden 152 metre yükseklikte gerçekleşen bu yürüyüş ise 1 dakika 17 saniyede bitti. Nik Wallenda'nın daha önce 7 kez Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan dedesi Karl Wallenda, 1978'de 73 yaşındayken Porto Riko'daki bir gösteri sırasında düşerek yaşamını yitirmişti. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön