04 / 05 / 2024

Camilo Sanchez Ortega,Konut, Şehir ve Bölge Bakanı oldu!

Camilo Sanchez Ortega,Konut, Şehir ve Bölge Bakanı oldu!

Devlet Başkanlığı Yüksek Danışmanı Camilo Sanchez Ortega, Kolombiya'nın yeni Konut, Şehir ve Bölge Bakanı oldu.




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Devlet Başkanlığı Yüksek Danışmanı Camilo Sanchez Ortega'yı Konut, Şehir ve Bölge Bakanı olarak atadı.

 

Santos, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, koalisyonun eski ortağı Radikal Değişim Partisinden (PCR) Jorge Enrique Velez'in istifasıyla boşalan Konut, Şehir ve Bölge Bakanlığına Ortega'nın getirildiğini söyledi.

 

Santos, bayındırlık konusunda danışmanlığını yapan Ortega'ya ilişkin olarak "Daha çok Kolombiyalının ev sahibi olması için devam etmesi gereken bir görevi var." diye konuştu. Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da ekonomi eğitimi alan Ortega'nın, kamu maliyesi alanında uzmanlık, yönetim ve demokrasi konularında yüksek lisans yaptığı bilgisi verildi.

 

PCR'nin hükümeti oluşturan Ulusal Birlik koalisyonundaki son üyesi olan Jorge Enrique Velez, Özel Barış Hukuku için yaptığı eleştirilerden ötürü ekim başlarında Santos'un isteğiyle istifa etmişti.

 

PCR Genel Başkanı German Vargas Lleras da mart ayında devlet başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Lleras, 2018 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde en güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

 

 


Geri Dön