02 / 05 / 2024

Çamlıca camisini yapan şirket iflas erteleme istedi!

Çamlıca camisini yapan şirket iflas erteleme istedi!

İstanbul'un Çamlıca Tepesine yapılacak olan caminin inşaatını üslenen Özkar İnşaat'ın iflas ertemele için başvuruda bulunduğu bildirildi. Cami ve kültür merkezini tek başına kalan Gür Yapı firması tamamlayacak...



İstanbul'un Çamlıca Tepesine yapılacak olan caminin inşaatını üslenen Özkar İnşaat'ın iflas ertemele için başvuruda bulunduğu bildirildi. Böylece, 150 milyon liralık yatırımla yapılacak cami ve kültür merkezini tek başına kalan Gür Yapı firması tamamlayacak. Hürriyet'te yer alan habere göre, geçen yılın Mart ayında hafriyat çalışmaları başlayan ve 6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camisi projesinde yola çıkılan 2 firmadan Özkar İnşaat'ın adı şantiye alanında bulunan künye bilgilerinde de çıkarıldı. İflas erteleme için 3 Aralık 2013'te başvuruda bulunan ve 13 Aralık'ta tedbir kararı çıkan şirketin mahkemesi de 6 Mart 2014'de yapılacak. 


Cami projesi krize götürdü Şirketin yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle projeden çekildiklerini belirten Özkar Grup Genel Müdürü Fatih Özcan da, "Aralık ayında cami projesinden çıkmak için idareye başvuruda bulunduk. Özkar Grubun cirosunun yüzde 92'si Özkar İnşaat'tan geliyor. İnşaatta yaşadığımız sorun diğer grup şirketlerini de etkiledi. 


Aydınlık Gazetesi 


Geri Dön