Genel

çamlıca Tepesi'ne 280 metrelik anten kulesi yapılıyor!

çamlıca'daki televizyon antenlerini toplayarak görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak 'çamlıca Ortak Anten Kulesi', Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek

çamlıca'daki televizyon antenlerini toplayarak görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak 'çamlıca Ortak Anten Kulesi', Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek. Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi arasında, 2009'da yapılan protokolle ܎BB tarafından inşa edilmesi kararlaştırılan kulede TV vericilerinin yanısıra cafe ve restoranlar da yer alacak.
 
çİRKİN GÖRÜNTÜ GİDERİLECEK
çamlıca Tepesi'ne kurulacak tek bir antenle hem şehrin çeşitli yerlerinde yer alan antenler kaldırılarak görüntü kirliliği ve radyasyon tehlikesi bitirilecek, hem de İstanbul modern, anıtsal bir eser kazanmış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çamlıca'da tahsis ettiği 14 bin metrekarelik alana kurulacak kule ve entegre tesislerin inşaat maliyeti Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak, istanbul'un siluetini olumsuz etkilemeyecek güzel bir eserin ortaya çıkmasını amaçlayan proje, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun da onayından geçecek.

PROJEYİ İSTANBULLU SEçECEK
Proje kapsamında, 280 metre yükseklikte olması öngörülen modern bir kule yapılacak. TV vericileri, restoranlar, seyir terasları, konaklamasız eğlence ve ticari alanların bulunacağı projede, İstanbulluların piknik yapması için yeşil alanlar da olacak. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan proje ¬nin tamamlanmasının ardından, çamlıca Tepesi ve Kınalıada'daki antenler kaldıracak. Böylece, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, modern ve estetik bir eser kazanmış olacak. Kule için ülke çapında yarışma düzenlenecek. Yarışmada en başarılı olan üç proje Istanbullular'a sunulacak; en beğenilen proje inşa edilecek.
SABAH METROPOL