Genel

Camp Victory Sarayı yine Iraklıların oldu!

İşgal öncesi devrik lider Saddam Hüseyin'in saray olarak kullandığı Camp Victory, Irak'taki Amerikan ordusunun karargahı ve askeri komuta merkeziydi. Gölet üzerindeki bir adacığa kurulu olan Camp Victory'nin bazı kesimleri Irak ordusu tarafından kullanılı

Bu yılın sonunda Irak'taki askeri varlığına son verecek olan ABD ordusu, bir zamanlar 40 bin asker ve 25 bin görevliye ev sahipliği yapan bu ülkedeki en büyük askeri karargahını Iraklılara teslim etti. İşgal öncesi devrik lider Saddam Hüseyin'in saray olarak kullandığı Camp Victory, Irak'taki Amerikan ordusunun karargahı ve askeri komuta merkeziydi. Gölet üzerindeki bir adacığa kurulu olan Camp Victory'nin bazı kesimleri halihazırda Irak ordusu tarafından kullanılıyor.
ABD'nin Irak'taki 505 üssünden en büyüğü olan ve devredilmeden önce 4 bin askerin kaldığı Victory Üssü yetkilileri, üsteki maddi değeri 100 milyon dolan aşan binalar, su tankerleri, jeneratörler ve diğer ekipmanların da Irak hükümetine bırakıldığım açıkladı.

İktidardayken sarayı oldu, devrilince hapishanesi
47 km dikenli telle çevrili olan askeri üste, Saddam'ın yanısıra kuzeni ve sağ kolu Kimyasal Ali de hapis tutulmuştu. Saddam'ın 3 metreye 7.5 metrelik penceresiz hücresindeki tuvalet sökülerek ABD'nin Missouri kentindeki bir askeri polis müzesine gönderilmişti.
Vatan