Sektörel

Can Aynagöz: Lüks konut talebi 2010'da hızla artacak

Mesa, Aktürk Yapı ve Emlak Planlama ortaklığı ile gerçekleştirilen projede yüzde 50 satış oranlarına ulaşıldı

Park Oran, Ankara'nın yeni konut projelerinden... Mesa, Aktürk Yapı ve Emlak Planlama ortaklığı ile gerçekleştirilen projede yüzde 50 satış oranlarına ulaşıldı. Mesa Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz, lüks konuta ilginin artmasıyla birlikte, satışların hızlanacağını söylüyor ve ekliyor: "Yılın ikinci yarısından sonra hareket olacak."

Son dönemde vitrine çıkan lüks konut projelerinden biri de Park Oran Konutları. Mesa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Can Aynagöz, projenin çok özel bir proje olduğunu belirtirken; "yeşile verdikleri değer konusunda da" dikkat çekici bir örnek gösteriyor. Projenin 146 dönüm üzerine inşa edildiğini belirten Aynagöz, bunun 125 dönümünün yeşil alana ayrıldığını belirtiyor. Şimdiden yüzde 50'lik satış oranlarına varılmasının projeye Ankaralıların gösterdiği değeri de ortaya koyduğunu belirten Aynagöz'le yaptığımız sohbetin satır başlan şöyle:

Parkoran Konutlarını diğer konutlardan ayıran temel özellikler nelerdir?

Mesa Mesken Sanayii A.Ş, Aktürk Yapı Endüstrisi ve Emlak Planlama Pazarlama'nın ortaklaşa yaptığı Parkoran Evleri bulunduğu konum itibari ile hem şehrin içinde hem de şehrin karmaşasından uzakta yer alan Ankara'nın gözde semtlerinden Oran'da inşa edilen çok özel bir projedir. Bin 832 konutun yer alacağı proje 146 dönüm üzerine inşa edilmektedir. Projenin 125 dönümü yeşil alana ayrılırken, Ankara'da ki en yeni ve en büyük alışveriş merkezine olan yakınlığı da dikkat çekmektedir. Projemiz her ailenin ihtiyacını karşılayacak çeşitli büyüklükteki konut tipleri ile alternatifler sunmaya devam etmektedir.

Ankaralıların projeye ilgileri nasıl, şu ana kadar kaç konut satıldı? Proje kapsamında yaşam başladı mı?

Ankaralılar hem şehrin içinde hem de şehrin karmaşasından uzakta yer alan Parkoran Evleri'nin ayrıcalığını yaşamak için beklemek istemiyorlar. Projemizin yüzde 50'si satılmış durumda olup, bu da Ankaralıların projeye olan ilgisini göstermektedir. Etaplar halinde teslimlere başlamıştır. Son etapların teslim tarihi Aralık 2012 olarak belirlenmiştir.

Proje kapsamında konutların ortalama satış fiyattan nedir?

Projemizde 60 ile 478 metrekare arasında değişen konut tipleri bulunmakta olup, 225 bin TL ile 1 milyon 431 bin TL arasında değişen değişen fiyatlar bulunmaktadır.

Ankaralı konut seçerken neleri ön plana alıyor?

Ankaralılar genellikle konut alırken ne istediğini bilen, bir konuttan beklentisi sadece görsellikten ibaret olmayıp, yapılan işi kalite standardıyla benzerlerinden ayırt edebilecek alıcılardır. Burada, proje standartları da göz önüne alındığında yatırımcılardan çok, burada yaşamak isteyenlerin tercih edeceği bir konsept sunduk. Satışlarımız da bu yönde gelişti.

Ankara'daki lüks konut sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son dönemlerde satışa çıkan yeni projelerin bir çoğunu lüks sitelerin oluşturması, bu tip konutlara yönelik ilginin her geçen gün arttığını göstermektedir. Ankara'daki lüks konutlar alıcılarını beklerken, sunduğu hizmetler alıcının ödeyeceği paranın önüne geçmektedir. Diğer bir nokta ise kriz döneminde fiyatları düşen lüks konutlar, iyi gelir getiren bir yatırım amacı olarak görüldüğü için de bu konutlara olan talebin artmasını sağlamıştır.

2010 dan beklentileriniz nedir?

2009 yılının başında küçülmekte olan konut sektörünün, banka faizlerinin düşmesiyle birlikte tekrar canlandığını söyleyebiliriz. Ekonomideki olumlu gelişmelere bağlı olan bu faiz düşüşü piyasalar da olumlu bir hava yarattı. 2010 yılı ortalarından itibaren konut sektöründeki bu canlanma daha belirgin hissedilecektir.
Capital Ankara