30 / 04 / 2024

Can Kubin, Şarampol Caddesi Projesi'ni anlattı!

Can Kubin, Şarampol Caddesi Projesi'ni anlattı!

Menderes Türel her gün yüz binlerce kişinin ziyaret edeceği bir alışveriş sokağı haline dönüşümü için çalışmalara başladığı kentin en eski caddelerinden Şarampol ile ilgili projenin tanıtımı için çevre sakinleri ile bir araya geldi.



Türel, projenin yapılıp yapılmaması konusunda 18 Ekim Pazar günü referandum yapılacağını, çıkacak sonuca göre hareket edileceğini kaydetti. 


CAZİBE NOKTASI OLACAK 

Şarampol Caddesi'nde büyük dönüşümü başlatacak projenin tanıtımı için Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bölge sakinlerinin katıldığı toplantı düzenlendi. 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla başlayan çalışmayla sadece zorunluluktan kullanılan cadde alışveriş sokağına dönüşecek, cazibe noktası olacak. Projeyi hazırlayan Şehir Plancısı Can Kubin ayrıntıları sinevizyon gösterisi yardımıyla anlattı. Bu gibi projelerin bir Menderes Türel projesi değil, Büyükşehir projesi olduğunu belirten Başkan Türel "Bu tür projeler siyasi projeler değil, Antalya projesidir" dedi. Projedeki bazı ayrıntılara da dikkat çeken Türel, "Şarampol projesi sadece cadde güzelleştirme mimari projesi değildir. Şarampol'ün ulaşım problemini de çözüyoruz. Tonguç Caddesi'nde yaptığımız yer altı geçitli kavşaklar 3 ayrı kavşağı yer altından geçerek yüzeye çıkartıyoruz. Üç ayrı alt geçit ile trafiği tahliye ediyoruz. Aynı zamanda acil durumlarda bir itfaiyenin ambulansın geçişini sağlayabilecek yaya yolu üzerinde bir servis yolu da bulunacak. Bölgenin otopark sorunu da gerek binaların arkasındaki alanların kullanımında gerekse katlı otoparklarla çözülmüş olacak" diye konuştu. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön