27 / 04 / 2024

Antalya Şarampol Caddesi Projesi'nde sona gelindi!

Antalya Şarampol Caddesi Projesi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'ni eski günlerine geri döndürecek projesi görücüye çıktı. Toplantıya katılanlar projeyi 'mükemmel ötesi' olarak tanımladı.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'nın en eski ve en ünlü caddelerinin başında gelen Şarampol Caddesi'ni baştan ele alacak, Antalya'nın cazibe merkezi haline getirecek, dünyanın en ünlü caddeleri arasında anılmasını sağlayacak projesinde sona gelindi. Konu ile ilgili yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Muratpaşa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, Şarampol bölgesi muhtarları, mahalle temsilcileri, ilgili meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı. 


VATANDAŞA SORACAĞIZ 

Projenin adını kendisinin 'Efsane Geri Dönüyor' olarak koyduğunu anlatan Başkan Türel, Şarampol sakinleri ile de bir araya gelerek görüşlerini alacaklarını dile getirerek "Vatandaş 'evet gel yap derse' gidip yapacağız" dedi. 


AVM DEĞİL AVS OLACAK 

Şehir Planlamacısı Can Kubin de katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Caddeyi ziyarete gelenlerin yer altı ve katlı otoparklar ile park sorunu yaşamayacaklarını anlatan Kubin, "Caddenin her iki yakasına 400-500 araçlık katlı otoparklar yapılacak. Cadde her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağı (AVS) olacak. AVM'lerin yerini artık AVS'ler alacak" diye konuştu. Şarampol Caddesi'nin cazibe merkezi olacağını anlatan Kubin, "Apartmanlara cephe düzenlemeleri yapacağız. 215 metre uzunluğunda tünel yapacağız. Üç noktayı trafik ışıksız geçeceğiz" dedi. 


HALK KARAR VERECEK

Toplantıya katılanlar projede her konunun düşünüldüğünü ifade etti. Projeyi mükemmel ötesi olarak tanımlayan katılımcılar uygulamaya geçeceği günü sabırsızlıkla beklediklerini anlattı. 2 hafta içinde Şarampol sakinlerinin de katılacağı ikinci bir bilgilendirme toplantısının yapılmasına da karar verildi. Kısa süre sonra da seçimlerde o bölgede oy kullananların katılımı ile referandum yapılacak. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön