29 / 04 / 2024

Çanakkale atık su arıtma tesisi hizmete girdi!

Çanakkale atık su arıtma tesisi hizmete girdi!

Çanakkale Belediyesi tarafından İller Bankası desteğiyle yapılan biyolojik arıtma tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi. Işıklar Köyü Kırkkuyu Mevkiinde 40 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan tesis 27 milyon TL'ye mal oldu...




Çanakkale Belediyesi tarafından İller Bankası desteğiyle yapılan biyolojik arıtma tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.


Işıklar Köyü Kırkkuyu Mevkiinde 40 bin metrekarelik alan üzerinde evsel ve endüstriyel atık suların ıslah edilerek arıtılması planlanan ve 27 Milyon TL’ye mal olan tesisin açılışta konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu gün burada yapılan mücadelenin sonuna geldik, 27 Milyon TL’ye mal olacak bir tesis ileri biyolojik arıtma yapacak olan bir tesis. En son çıkış suyun ultraviyole ile mikroplardan tamamen arınmış olması son derece önemli. Bu yeni bir teknik. Bu tekniğin ender uygulanan yerlerden birisi Çanakkale. Bu aradaki suyun çıktısının şartlar el verirse sulamada da kullanıla bileceği düşünüyoruz. Artık daha demiz bir denize hatta mavi bayraklı bir denize sahip olacağımızı düşünüyorum. Çanakkale turizm kenti olma konusunda bir adım daha atmış oluyor. Bundan sonra aynı hızda yolumuza devam edeceğiz ben inançlıyım, kararlıyım. Nasip olursa 31 Martta kaldığımız yerden yatırımlara devam edeceğiz” dedi.


Konuşmaların ardından tesisin çalışması için düğmeye basıldı. Çanakkale Belediyesi, tarafından mevcut nüfusunun iki katına hizmet edebilecek kapasitede atık su tesisi, günde 20 bin metreküpten fazla atığı arındırabilecek. 40 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 210 bin kişilik nüfusa göre tasarlanan tesis, ilk aşamada 145 bin kişilik nüfusa hizmet edecek. Tesiste, verimlilik ve enerji sarfiyatı bakımından Avrupa ülkelerinde en çok tercih edilen arıtma süreçleri uygulanacak.



Bugün


Geri Dön