29 / 04 / 2024

Çanakkale Biga Şehir Parkı için proje çalışması başladı!

Çanakkale Biga Şehir Parkı için proje çalışması başladı!

Çanakkale Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın seçim vaatlerinden biri olan, ‘Biga’ya nefes aldıracak proje’ olarak tanımlanan Şehir Parkı proje çalışması başladı. Işık, proje uygulama alanında basın mensuplarını bilgilendirdi.



"Şehir Parkımız, 24 bin metrekare alan üzerine kurulu Güney Marmara’nın en büyük sosyal yaşam alanı olacak. 3 milyon 561 bin lira ihale bedeli, KDV ile beraber 4 milyon 202 bin liraya karşılık geliyor. İçerisinde amfi tiyatro, buz pisti, kafeterya, parklar ve oyun alanlarının olduğu bu tesis Biga’ya nefes aldıracak. Geçtiğimiz hafta basında bir takım haberler çıkmıştı. Ağaç bedellerinin ödenmediği iddia ediliyordu. Bunlarla ilgili Orman İşletme Müdürlüğü’nden, Ziraat Odası’ndan ve belediyeden uzman arkadaşlarımızın katılımıyla bir tespit yapıldı. Peyzaj mimarı arkadaşlar da vardı. Hangi ağaçların kesilip, kesilemeyeceğine bizzat üzerlerine işaret konularak, bilirkişiler tarafından karar verildi. Kesilenlerin çoğu zaten meyve ağaçlarıydı. Yine Bakanlık tarafından yayınlanan değerleri üzerinden tespitleri yapıldı. Örnek verelim kesilen ağaçlara 12 yaşında 2 adet armut ağacı, 17 yaşında 4 adet ceviz fidanı gibi. Bunların hepsinin tespitleri yapıldı ve toplamda 297 bin 543 lira bedel ortaya çıktı. Burada bulunan ağaç ve diğer ürünler ile ilgili bedeller eski yer sahiplerine prosedürler tamamlandığı zaman, yani birkaç gün içerisinde ödenecek. Burada yasaya uygun olmayan, yasa dışı bir işlem yapılmamıştır ve yapılması da söz konusu değildir. Bizler her zaman kanunlara uyan, saygılı insanlarız ve bu şekilde de hareket ediyoruz. Müteahhidimiz de geldi; bugün yarın inşaata başlayacağız. 5 ay teslim süresi var. başlanmamış inşaata açılış tarihi vermek doğru olmaz ama 18 Eylül’de açılışını yapmak istiyoruz.


Bigalıların eğlenceli ve güzel vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri bir alan haline gelecek burası. Bu alana sökülen ağaçlardan çok daha fazlası, 3 bine yakın fidan buraya dikilecek. Dolayısıyla burası eskisinden çok daha fazla yeşil alana sahip olacaktır. 23 bin 800 metrekare’nin yaklaşık olarak 15 bin metrekaresi çim alan olacaktır. Bu bölgede örneği olmayan böyle bir tesisi ilçemize kazandırmanın haklı gururunu, Biga halkı olarak hep birlikte yaşayacağız. Ağaçlarla ilgili bu bölgede vatandaşlarımızın hak kayıpları söz konusu değildir. Bu bölgede yeri olan arkadaşlara 18 uygulaması mevzuatı çerçevesinde farklı yerlerden arsaları iade edilmiştir.”Başkan Işık açıklamanın ardından soruları yanıtladı.


“EĞER BİR PROBLEM OLSAYDI, ÇALIŞMAYA İZİN VERİLMEZDİ”


Hala sorun olduğu iddia ediliyor? Hiçbir sıkıntı yok. Arkadaşlar bununla ilgili gerekli mercilere müracatlarını yaptılar. Eğer bir problem olsaydı, yasal olarak inşaata başlamamıza izin verilmezdi. 100 bin metrekare alandan bahsediyoruz. Burada yollara giden kısmın dışında haklar vatandaşlara verildi zaten. Çarşıda ve burada kömürcülerimiz vardı, onlara da yeni yerler yaptık. Onlar da yeni yerlerinde faaliyetlerini sürdürecekler. Esnafımızı mağdur etmeden hepsini bir araya getirdik. Hatta kendi araçlarımızı göndererek taşınmalarına yardım ettik. Kömürcülerimizin hepsi bir araya toplandı. Belki bunun onlara iş anlamında da faydası olacaktır. Sosyal alanlar tabiki olacak. Kafeterya, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları, çocuklar için oyun alanları yapacağız, spor aletleri olacak. Biz göreve ilk geldiğimizde Şehir Parkı ile ilgili bir anket yapmıştık. ‘En çok hangi alanları istiyorsunuz’ sorusunu sormuştuk. Sonuçta yürüyüş yollarının arttırılması talebi ortaya çıkmıştı. Yürüyüş yollarını mevcudun iki katına çıkarttık. Vatandaştan gelen talepler doğrultusunda 2 kat daha arttırılmış oldu.





Biga'nın Sesi Gazetesi


Geri Dön