28 / 04 / 2024

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.



Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak, Trabzon Uzungöl'ün etrafında çevre düzenlemesi yapılmasına yönelik proje çalışmasının başladığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mustafa Kolçak, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tarihi binasında "Uzungöl" ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile proje hazırlandığını belirtti.

Uzungöl'de bir dizi çalışma yapılmasına karar verildiğini dile getiren Mustafa Kolçak, "Sayın Bakanımızın Trabzon ziyaretlerinden sonra Uzungöl'de bir dizi çalışmaların yapılmasına karar verildi. Bizler de ekip olarak bu çalışmaları başlatmak için buradayız." dedi.

- "Bitkisel bir çevre görünümü ortaya çıkmış olacak"

Mustafa Kolçak, Uzungöl ile ilgili askıya çıkan imar planlarının askıdan indiğini ve itirazların da değerlendirme aşamasında olduğunu dile getirerek, "Gölün etrafında çevre düzenlemesi yapılmasına yönelik proje çalışmamız başladı. Bunun için bir taslak hazırladık. Amacımız bu çalışmaları birlikte yürütmek." şeklinde konuştu.

Projede çözümleme yaparken esas olanın imar planı olduğunu söyleyen Kolçak, "İmar planında bu alanda bazı mülkiyetler var. Bu projeyi gerçekleştirirken yapıların gölden uzaklaştırılması ve gölün eski haline daha yakın bir görünüme kazandırılması noktasında çalışma yapacağız. Bazı noktalarda gerçekleştireceğimiz 18 uygulaması ile gölün etrafında yapısaldan daha çok bitkisel bir çevre görünümü ortaya çıkmış olacak." dedi.

 

Uzungöl ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

- "Projeyi kısa sürede tamamlamak önceliklerimiz arasında"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da yaptığı açıklamada Uzungöl'ün Trabzon ve bölge için önemli bir destinasyon olduğunu belirtti.

Uzungöl'de güzel işler yapmak ve vatandaşın hizmetinize sunmak için çalıştıklarını söyleyen Zorluoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatıyla başlatacağımız Uzungöl'deki kaldırımlara, yollara, ışıklandırmaya, aydınlatmaya, çevre düzenlemesine yönelik projeyi en kısa sürede tamamlamak önceliklerimiz arasında." diye konuştu.

Zorluoğlu, Uzungöl için geçen yıl ciddi bir altyapı yatırımı yaptıklarını belirterek, yörede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Gün ve Gürcan Başar ile diğer ilgililer katılım gösterdi.

 

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!


Geri Dön