11 / 05 / 2024

Uzungöl çevre düzenleme planı

Uzungöl çevre düzenleme planı

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulselam Karadağ tarafından kuruldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Ergün Çimen tarafından kuruldu.

BDDK'nın kredi adımı sonrasında şirketlerin dolar stratejisi nasıl olacak? Dövizin çıkışı sürecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun TL cinsinden kredi kullanacak şirketlere 'Elindeki fazla dövizi sat' anlamına gelen 24 Haziran kararından ilk etapta bine yakın şirketin etkilenmesi bekleniyor. Peki şirketler bu durumda ne yapacak? Uzmanlar yorumladı...

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

BDDK'dan flaş düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan Faizsiz Bankacılık İlke ve Standartları Kapsamında Müşterilerin ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kripto para piyasalarında düzenleme nasıl yapılmalı?

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan kripto para dolandırıcılıklarından sonra hükümet düzenlemeler için harekete geçti. Peki sistemde nasıl boşluklar var ve nasıl bir düzenleme yapılması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

BDDK'dan bankaların altın hesabına yeni düzenleme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uzungöl çevre düzenleme planı Haberi

Uzungöl çevre düzenleme planı

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak, Trabzon Uzungöl'ün etrafında çevre düzenlemesi yapılmasına yönelik proje çalışmasının başladığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mustafa Kolçak, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tarihi binasında "Uzungöl" ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile proje hazırlandığını belirtti.

Uzungöl'de bir dizi çalışma yapılmasına karar verildiğini dile getiren Mustafa Kolçak, "Sayın Bakanımızın Trabzon ziyaretlerinden sonra Uzungöl'de bir dizi çalışmaların yapılmasına karar verildi. Bizler de ekip olarak bu çalışmaları başlatmak için buradayız." dedi.

- "Bitkisel bir çevre görünümü ortaya çıkmış olacak"

Mustafa Kolçak, Uzungöl ile ilgili askıya çıkan imar planlarının askıdan indiğini ve itirazların da değerlendirme aşamasında olduğunu dile getirerek, "Gölün etrafında çevre düzenlemesi yapılmasına yönelik proje çalışmamız başladı. Bunun için bir taslak...