28 / 04 / 2024

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yapmış olduğu yeni düzenleme ile birlikte şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yeni yönetmelik ile bir şantiye şefi aynı anda belirli bir büyüklüğü aşmayan işleri üstlenebilecek. Ayrıca, 75 yaşını doldurmuş olan kişilerin şantiye şefliği yapmasına engel olacak ve görevden ayrılan şefin yerine yeni bir şef atanana kadar da inşaat durdurulacak.

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

İşte söz konusu düzenleme ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine ilişkin düzenleme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı yönetmelik değişikliğine göre; şantiye organizasyonu ve teknik hizmetlerin geliştirilmesi için bazı yeni önlemler alındı. 

Daha önce aynı anda toplam büyüklükleri 30 bin metrekareye kadar olan 5 ayrı iş üstlenebilen şantiye şeflerinin üstlenebileceği iş miktarları da yeniden belirlendi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bir şantiye şefi, yapı inşaat alanı her biri 1.500 metrekareyi aşmamak kaydıyla en çok 4 iş, 4 bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en çok 3 iş ve 7 bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla da en çok 2 işi aynı anda üstlenilebilecek. 

Ayrıca 7 bin 500 metrekareyi aşan işlerde ve kamu yatırımlarında ise tek 1 iş alınabilecek. Aynı ada içindeki aynı müteahhit ve yapı sahibine ait işler ise tek iş şeklinde değerlendirilmiş olacak. Yapılan değişikliklerle teknik öğretmenler ve teknikerler de özel inşaatlarda aynı anda 3 işi geçmemek kaydıyla; yapı inşaat alanı 1.500 metrekareye kadar yapıların şantiye şefliğini üstlenebilecek.

Ayrıca diğer bir taraftan 75 yaşını dolduran kişiler şantiye şefliği yapamayacak. Bir şantiye şefinin görevden ayrılması durumunda da yenisi görevlendirilinceye kadar inşaatın devam etmeyecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Şanlıurfa, Antalya ve Ankara'da 9 adet arsa satılacak!

Ev sahipleri dikkat! Kiracısı ile yaşanan bazı sorunlarda ev sahibine hapis cezası gelebilir...


Geri Dön