19 / 05 / 2024

çanakkale Defterdarlığı 22 gayrimenkulü satışa çıkardı!

çanakkale Defterdarlığı 22 gayrimenkulü satışa çıkardı!

çanakkale Defterdarlığı, çanakkale ilinde bulunan 21 arsa ve 1 tarladan oluşan gayrimenkulleri ihale ile satacak. 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek olan ihale 10 Ağustos 2011'de çanakkale Defterdarlığı Milli Emlak Mü



çanakkale Deftardarlığı tarafından verilen ilan şöyle;

çANAKKALE DEFTARDARLIĞI'NDAN

4706 Sayılı Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek-3'üncü maddesi ve 14/07/2009 tarihli ve 2009/15199 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar kapsamında aşağıda özellikleri belirtilen taşınmazlar üzerinde 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir.

Teşvikten Yararlanma şžartları:

1-  Hazine Müsteşarlığınca verilmiş Yatırım Teşvik Belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım /eri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan,

2-  İrtifak hakkına konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz maliki idarece bu taşınmazlara takdir edilen rayiç değerin turizm tesisi yatırımı için iki katından az olmayan, (ancak, toplam sabit yatırım tutarı 500.000,00 IL'den (Beşyüzbin TL) az olmayan,

3-  Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini karşılayacak miktarda net özkaynağa sahip olan,

4-  Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,

5-  Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı 10.000.000,00 TL'yi (Onmilyon TL) aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilir.

6-  Finans ve Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren kurumlar ve iş ortaklıkları bu teşvikten yararlanamaz.

7-  Taşınmazlar üzerinde bulunan muhtelif yaş ve cinsteki ağaçların değerlendirilmesi, işlemlerin sonuçlandırılmasına müteakip ayrıca yapılacaktır.

Başvuru şžekli ve Bilgiler:  

1-  Yatırımcıların, 03.09.2009 tarih ve 27338 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esasların ekindeki Ek-1'de yer alan talep formunu ve Ek-6'da yer alan yatırım bilgi formunu doldurarak,
Ek-2'de yer alan ya'rımcıdan istenecek belgeler ile birlikte son başvuru tarihi olan 10.08.2011 tarihinde saat 14:00'de kadar kapalı zarf içinde çanakkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.

2-  Taşınmazlar için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar; anılan Usul ve Esasların 14. maddesine göre oluşturulan komisyonun yapacağı değerlendirme sonucu verilecektir.

3-  Başvuru sırasında yatırımcı, bütçeye gelir kaydedilmek üzere, çanakkale Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine 1.000,00 TL'yi (Bin TL) yatırarak, buna ilişkin makbuzun yukarıda sayılan belgelerle birlikte verilmesi gerekmektedir. Bu
ledelin yatırıldığına'ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4-  Taşınmazlar için öngörülen yatırım türü doğrultusunda talepte bulunulması ve yatırımın; Bakanlar Kurulunca yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar gereğince bölgede teşvik edilecek turizm yatırımlarından olmalıdır.

5-  İmar planı bulunmayan taşınmazların, yatırımcı tarafından imar planları ile imar uygulamalarının ayrıca tüm taşınmazlar üzerinde yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin yapılması/yaptırılması, gereken hallerde tescil, ifraz, tevhit, terk
e benzeri işlemlerin yapılması/yaptırılması amacıyla fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak bir yıl süreyle ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde bir yıl uzatılabilir.

6-  Yatırımcıların müracaat süresini geçirmemek şartıyla bizzat başvuracakları gibi taleplerini Posta ile de yapabilirler. Ancak postada doğacak gecikmeden dolayı, idare ya da Komisyon sorumlu değildir.

7-  Taşınmazlar üzerinde bulunan çam ve zeytin ağaçları korunacaktır.

8-  Taşınmazlar üzerinde yapılacak her türlü uygulama öncesi çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan gerekli izinler yatırımcı tarafından alınacaktır. Koruma amaçlı imar planı hükümlerine uyulacaktır.

9-  Ayrıca irtifak hakkı tesisine ilişkin bütün bilgiler, http//www.canakkaledefterdarligi.gov.tr ile www.milliemlak.gov.tr adresinden ve çanakkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün (0286) 2174745 numaralı telefonundan alınabilir.


çanakkale Deftardarlığı tarafından verilen ilan


Münevver Danış/Emlakkulisi.com

Geri Dön