05 / 05 / 2024

Çanakkale geçiş köprüsünün yeri belli oldu!

Çanakkale geçiş köprüsünün yeri belli oldu!

Çanakkale Boğazı'nda yapılması planlanan "Çanakkale geçiş köprüsü" için güzergah noktaları netleşti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım güzergah belirlendi, önümüzdeki yıllarda gündemimize gelecek" ifadelerini kullandı...





Çanakkale Boğazı'nda yapılması planlanan "Çanakkale geçiş köprüsü" için güzergah noktaları netleşti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Hisarı'ndaki kıyı Emniyeti Sosyal Tesislerinde düzenlenen 11.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın tanıtım toplantısına katıldı.Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, Çanakkale geçiş köprüsü hakkında bilgi verdi. Yıldırım, "Çanakkale geçişiyle ilgili 'Çanakkale geçilmez' ifadesi bugünlere ulaşımda da gelmişti. Oraya çok ciddi destek verdik. Özel kanun çıkardık, yeni gemiler alıp yakıt teşviği verdik.Özellikle Bayram günlerinde bir yoğunluk yaşanıyordu. 2023 yılı hedeflerinde Çanakkale geçiş köprüsü de var. Bunun projesini yaptık. Detaylı proje çalışması yapılıyor. Güzergah belirlendi. Önümüzdeki yıllarda gündemimize gelecek" ifadelerini kullandı.

Çanakkale-Tekirdağ-Kınalı Ayrımı Balıkesir Otoyol Projesi kapsamında yapılacak asma köprü, 3 gidiş 3 geliş şeklinde olacak ve depreme dayanıklı, fay hatlarından etkilenmeyen teknik donanımlarla yapılacak.
Lapseki-Gelibolu arasına yapılacak köprünün, İstanbul'un trafik yükününü azaltması, ulaşımın feribotla sağlandığı Eceabat-Çanakkale arasında, lodos nedeniyle özellikle kış aylarında ulaşımda yaşanan aksamanın yapılacak köprüyle ortadan kalkması planlanıyor.

Vitamin

Geri Dön