27 / 04 / 2024

Çanakkale-İzmir karayolunun Edremit bölümünde asfalt söküldü!

Çanakkale-İzmir karayolunun Edremit bölümünde asfalt söküldü!

Balıkesir'in Edremit ilçesinde dün akşamdan bu yana etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunun Edremit bölümünde asfaltın sökülmesi nedeniyle trafik tek şeritten sağlanabiliyor




     Dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunun Edremit bölümünde asfalt çöktü. Büyük çukurlar oluştu ve trafik tek şeritten verilmeye başlandı. Birçok aracın kuvvetli yağış nedeniyle yol kenarlarına ve dere yataklarına devrildiği gözlendi. 

     Öte yandan çevre illerden gelen arama kurtarma ekiplerinin evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşları kurtarmaya çalıştığı belirtildi. 

     Özellikle Zeytinli beldesi Altınkum ve Dalyan mahallelerinde ara sokaklarda su seviyesinin yer yer 1 metreyi geçtiği bildirildi. 

     Bu arada E 87 İzmir-Çanakkale karayolunda bulunan bir düğüne katılan kişilerin geceden bu yana salondan ayrılmadıkları ve bu sabah saatlerinde ekiplerin de yardımıyla kurtarıldıkları öğrenildi. 

     Bölgeye tedbir amaçlı özel donanımlı arazi tipi ambulanslar da sevk edildi. 

     

     -Can kaybı yok- 

     

     Edremit Kaymakamı Osman Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çanakkale,  İzmir  ve Bursa'dan gelen ekiplerin de desteği ile çalışmalarımız devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok, çok sayıda küçükbaş hayvan telefi var. Bu gece de yağış bekliyoruz. Zemin katta oturan vatandaşlarımızın evlerine girmemelerini istiyoruz'' dedi. 

AA


Geri Dön