03 / 05 / 2024

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir?

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir?

18 Mart 2022 Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti açıklandı. Peki Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir? İşte detaylar…



Yap-işlet-devret modeli ile yapılan ve Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde 18 Mart 2022’de açılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya ile Avrupa’nın denizin üstünde 4’üncü kez, toplamda da 6’ıncı kez birleştirildiğine dikkati çekerek, köprü için günlük 45 bin araç geçiş garantisinin verildiğini söyledi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Çanakkale’nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü, inşa şeklindeki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu’nun bir parçası olacak. 2 bin 23 metre orta açıklık uzunluğu ile Japonya’daki Akashi Kaikyō Köprüsü’nü geçerek dünyanın en uzun asma köprüsü olan Çanakkale Köprüsü, Balıkesir’deki O-5 ve Silivri’deki O-3 ile O-7 arasında bağlantı kurulmasını sağlıyor.

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir?

Köprünün açılışında 16 Şubat 1994 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Çanakkale'ye verilen ve Çanakkale Valiliği'nde özel mahfazası içerisinde muhafaza edilen, üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazılı altın madalya Türk bayrağına toka edilip göndere çekilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön