05 / 05 / 2024

Çanakkale Öğretmen Evi hizmete açıldı!

Çanakkale Öğretmen Evi hizmete açıldı!

Çanakkale Valiliği tarafından hayata geçirilen Öğretmen Evi'nin inşaatı tamamlandı. Öğretmen Evi, düzenlenen törenle açıldı.



Çanakkale Valiliği tarafındanÇanakkale Kordon Boyu'nda yapımı tamamlanan Öğretmen Evi, vatandaşların hizmetine sunuldu. 

Çanakkale Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre, inşaatı tamamlanan öğretmen evinin açılışına Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcıları, AKP Belediye Başkan aday adayı Ayhan Gider, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, İl Müdürleri, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AKP Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık, ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmen Evi açılışının ardından Çanakkale Gençlik Merkezinde, tüm okullara malzeme dağıtım töreni yapıldı. Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz yaptı. Yılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yapılan yatırımlar sayesinde Çanakkale’de 2017-2018 eğitim öğretim yılında 37 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 209 laboratuar ve 133 kütüphane kazandırıldı. 2014 yılında başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken zenginleştirilmiş kütüphane, şehrimize kazandırıldı” dedi. Öğretmen Evi açılışında katılımcılara hitap eden AKP Milletvekili Bülent Turan; “Açılışını yaptığımız, Öğretmen Evimiz, sahildeki en güzel mekanlardan bir tanesi. Avrupa standartlarında olan Çanakkale sahilinde, çok özel bir lokasyonda, zeminle birlikte 4 kattan oluşan, farklı fonksiyonlardaki odaların, salonların olduğu, öncelikle emekli öğretmenlerimize hizmet edecek olan özel bir yer. Belki dünyanın en güzel noktalarından bir tanesindeyiz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “Öğretmen evleri, yalnızca meslek mensuplarına değil, tüm kamu kurumlarına ve vatandaşlara hizmet eden bir işlemi yürütmektedir. Aynı zamanda bulunduğu çevreye verdiği hizmetle sosyal bir fonksiyon görmelerinin yanı sıra önemli bir istihdam yaratarak ülkemiz ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Öğretmen evimiz,  bin 170 metrekare toplam kapalı alana sahiptir. Binamızın maliyeti ise, 914 bin liradır. 4 katlı olan bir VİP odası, bir toplantı salonu, mescitleri, mutfağı, restoranı ve depoları bulunan Öğretmen Evi Hizmet Binamız, nezih bir sosyal tesis olarak hem Milli Eğitim camiamıza hem de Çanakkale halkına önemli bir hizmet sunacaktır. Milli Eğitim ailesi, bütün olarak düşünüldüğünde öğretmen evimizin, öğretmenlerin ve eğitim kurumlarının toplantı, konferans, çeşitli eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel alanlarda her türlü etkinliklere cevap veren, ilimizde öğretmenlerimiz için sıcak bir yuva olma özelliği taşıyan faydalanıcılarına daima, daha kaliteli ve yüksek hizmet sunan bir kurum olmasını, öncelikli anlayış olarak benimsediğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Eğitim ve öğretim alanında Çanakkale’ye önemli yatırımların yapıldığının altını çizen AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Geride bıraktığımız 2018 yılı, Çanakkale’nin yılı oldu. Bulunduğumuz coğrafyada doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tüm dünyada ilgi odağı haline gelen tarihi yapısıyla Çanakkale’mizin gelişim ve değişimi sonuna kadar hak ettiğine inanıyoruz. Bu bağlamda 2018 Troya Yılı kapsamında pek çok yerli ve yabancı turisti Çanakkale’de ağırladık ve şehrimizin tanıtımında büyük bir katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. 2019 hedefimiz, 1 milyon ziyaretçi sayısını geçmektir. 2019’dan itibaren yatırımlarımızın artarak devam etmesini hedefliyoruz. Bu vesileyle herkesin yeni yılını kutluyorum. Çanakkale, eğitimden sağlığa, kütür ve turizme kadar bir çok alanda dünyanın çekim merkezi haline geliyor ve bu anlamda öğretmenlerimize de büyük sorumluluk düşüyor. Çanakkale’ye son 15 yılda 406 milyon lira yatırım yaptık. Daha çok derslik, daha çok kaliteli eğitim, teknolojiyi yaygınlaştırdığımızı düşünüyorum. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde okul sayısını 270’dan 392’ye yükselttik. Yapılan yatırımlar sayesinde Çanakkale’de 2017-2018 eğitim öğretim yılında 37 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 209 laboratuar ve 133 kütüphane kazandırıldı. 2014 yılında başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken zenginleştirilmiş kütüphane, şehrimize kazandırıldı” açıklamasında bulundu.

KP Milletvekili Turan; “Çanakkale, artık küçük yatırımlarla zaman kaybetmiyor. Bir boğaz köprüsü iddiası ortaya koyduk. Bu köprü, dünyanın en büyük köprüsü olmasıyla önem kazandırdı. O köprü, Çanakkale’nin tarımı, tarihi ve turizmi demek. Çiftçimiz, ürettiği ürününü pazarlamakta zorlanıyor. Fakat köprü olduğu zaman, ürününü yükleyecek arabasında köprüden rahatlıkla pazarlara ulaşabilecek. Hep beraber, çok farklı bir Çanakkale’nin inşa edildiğini göreceğiz. 2018, Troya Yılı ilan edildi. Bu bağlamda o bölgenin tüm altyapısını, köylerini turizme kazandırmak için büyük mesai harcadık. O bölgenin ayağa kalkmasında Troya 2018, çok büyük bir katma değer üretmiş oldu. Yine o bölgede Kumkale ve Kalafat köyümüz var. Bu iki köyümüzün uzun zamandan beri su, kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı talebi vardı. Cuma günü bu iki köyümüzün altyapı ihalesini yapıyoruz. Köylerimiz de bu sıkıntıdan kurtulmuş oluyorlar” diye konuştu.

Vali Orhan Tavlı ise şunları söyledi:  “Modern bir mimariyle yeniden inşa edilen Çanakkale Öğretmen Evimizin kordon binası açılış törenini gerçekleştiriyoruz. İlimizde yıllarca hizmet verdikten sonra deprem testleri sonucunda yıktığımız Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) binamızı Türkiye’nin parlayan yıldızı Çanakkale’mize yakışır, öğretmenlerimizi ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak modern bir yapı olarak yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Öğretmenlerimiz, çağdaş ve müreffeh bir toplum olma yolunda en çok çaba gösteren fedakar ve bir o kadar da azimli yol göstericilerimizdir. Öğretmenlerimiz, insan yetiştiren, aynı zamanda bir medeniyeti, bir kültürü inşa eden aziz ve muhterem rehberlerimizdir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir.” 


Geri Dön