02 / 05 / 2024

Çanakkale Park Onyedi Evleri 1'inci etabı Şubat 2015'te teslim!

Çanakkale Park Onyedi Evleri 1'inci etabı Şubat 2015'te teslim!

Çanakkale'nin yeni cazibe merkezi Kepez'de yapımına devam edilen Park Onyedi Evleri'nin 1. Etabı'nda finale yaklaşıldı. Şubat 2015'te 1. Etap'ın anahtar teslimatı yapılarak 2. Etap'ın yapımına geçilecek.



Peki, sosyal donatı bakımından Çanakkale'nin en büyük projesi olan Park Onyedi Evleri nasıl doğdu? Bu özel projeden ev alanları nasıl bir yaşam bekliyor? Ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı Etkinlikleri'nde Park Onyedi Evleri'ni de görebilecek miyiz? Biz sorduk, Güncel İnşaat ve Ess Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu yanıtladı. 

- Çanakkale ile bağınız nasıl başladı? 

Güncel İnşaat Turizm ve Dış Tic. 

Ltd.Şti. olarak 1993 yılında kurulduk ve inşaat sektörüne Alarko firması ile Alkent 2000 projesi ile başladık. Konut sektörüne bir artı da biz katalım dedik ve Park Onyedi Evleri projemizi hayata geçirdik. 

- 100. yıla katkı sağlamak adına bir girişimde bulundunuz mu? 

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Halil Ersin Avcı ile görüşmemiz esnasında kendisinin Çanakkale Savaşları'na dair çok önemli bir araştırma yaptığını öğrendik. Halil Hocamıza, bu araştırmasının gün yüzüne çıkmasında destek olacağımızı dile getirdik. Sonuç olarak, projemizi hayata ^ yolunda ciddi adımlar attık. Projemiz, Çanakkale ve dünya tarihinde bilinmeyen bazı dokümanların gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. 

Projemiz, iki kısımdan meydana geliyor; sergi ve kitap. Çanakkale Savaşı'nın yapıldığı yıllarda İttifak ve İtilaf Devletleri'nin medyasında (gazete ve mecmualarda) yayınladığı Çanakkale Savaşları ile ilgili karikatür ve illüstrasyon resimler bulunmaktaydı. Bu resimler 10 yıllık bir araştırma sonucunda ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Halil Ersin Avcı tarafından derlenip toparlandı. Bunu sergi ve kitap şeklinde sunmayı hedefliyoruz. 


'Dünya kalitesinde bir projeyiz' 

Park Onyedi Evleri projesinin doğum süreci ve projenin içeriğinden biraz bahseder misiniz? 

Arazi teminiyle birlikte 8 yılı kapsıyor. Sosyal donatı bakımından Çanakkale'nin en büyük projesiyiz. Projede iki açık, bir kapalı yüzme havuzlan, fıtness salonu, sauna, hamam, cep sineması, futbol-basketbol sahası, tenis kortu, barbekü alanları, çocuk oyun gruplan, açık yüzme havuzlan başlannda kafeteryalar bulunmakla birlikte açık-kapalı otoparklar gibi yaşamı kolaylaştıran yapılanmalar da yer alıyor. Anahtar tesliminin Şubat 2015'te olacağı 1. Etap'ta 25 farklı tipte daire bulunuyor. 

2. Etap, birkaç ay içinde başlayacak. 


Milliyet Ek


Geri Dön