29 / 04 / 2024

çanakkale'de icradan 1 milyon 508 bin TL'ye tarla, ev ve bina!

çanakkale'de icradan 1 milyon 508 bin TL'ye tarla, ev ve bina!

Ayvacık İcra Müdürlüğü, çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Cemaller Köyü, ile Ümmühan Mahallesi'nde yer alan bina, tarla ve ev olmak üzere toplam 4 gayrimenkulü satışa sunuyor



Ayvacık İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. AYVACIK İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI
DosyaNo: 2010/322 TAL.

1 - Tapu Kaydı: çanakkale ili, Ayvacık İlçesi, Cemaller Köyü, Köyiçi Mevkii, 126 ada, 3 parselde kayıtlı 149.46 m2 yüzölçümlü bahçeli yıkık dam.

Hali Hazır Durumu: Taşınmaz üzerinde 29.40 m2 miktarında üzeri atermit örtülü, taş duvardan yapılma küçükbaş hayvan ağılı vardır. Taşınmazın kadastro paftasına işlenmiş kadastral yolu olmayıp etrafı parsellerle çevrilidir. İmar Durumu: Taşınmaz belediye mücavir alan sınırları ve imar planı dışındadır. Muhammen Bedeli: 40.000,00 TL Satış Saati: 14:00 - 14:10 Arası

2 - Tapu Kaydı: çanakkale Ü®li, Ayvacık İlçesi, Ümmühan Mahallesi, Sülüklü Mevkii, 34 ada, 1 parselde kayıtlı 13255.00 m2 yüzölçümlü iç kargir binası olan tarla.

Hali Hazır Durumu: Taşınmaz üzerinde dosyasında bulunan harita plan örneğinde görüleceği üzere iki ayrı blok halinde yapılmış yapılar vardır. Bu yapılardan doğu taraftaki yapı 1004.00 m2 miktarında tek katlı olup bu yapının üzerinde kısmen birinci kat olarak konut amaçlı olarak yapılmış yaklaşık 60.00 m2 miktarında bir yapı vardır. Bu yapı büyükbaş hayvan besiciliği ve tarımsal ürünlerin depolanmasına müsait bir yapıdır. Kısmen briket kısmen tuğla duvardan, üzeri ahşap çatı, atermit örtü ile yapılmıştır. Halen kullanılır durumdadır. Taşınmaz üzerinde batı tarafta bulunan yapı 754.00 m2 miktarında tek katlı olup, bu yapının üzerinde kısmen birinci kat olarak konut amaçlı yapılmış 60.00 m2 miktarında bir yapı vardır. Bu yapı kısmen küçükbaş hayvan besiciliği kısmen de tarımsal ürünlerin depolanmasına müsait bir yapıdır. Duvarları briketten yapılma, kısmen çatısı olmayan üzeri açık, kısmen üzeri oluklu saç-atermit ile örtülüdür. Halen kullanılır durumdadır. Taşınmazın bina olmayan kısımlan otlak ve kuru tarım yapılmaya müsaittir. Ayrıca doğu tarafında bulunan Gemedere çayı'ndan sulama hattı çekilerek sulu tarım da yapılabilecek durumdadır. Hafif eğimli bir arazidir. Taşınmazın etrafı kısmen duvar, kısmen kafesli tel ile çevrilidir.Taşınmazın kuzey ve doğu tarafından köy yolu geçmektedir. Taşınmaza yaklaşık 125.00 mt uzakta yeni karayolu inşaatı yapılmaktadır. Ayvacık Belediyesi'ne ait panayır alanına yakındır.

İmar Durumu: Ayvacık Belediyesi'nin 16.06.2010 tarih ve 1446 sayılı yazışma göre 1/1000 ölçekli uygulama ve 1/5000 ölçekli nazım imarı planı dışında olup 3194 sayılı İmar Kanunu'nun plansız alanlar Yönetmeliği'nin 63. maddesine göre uygulama yapılabilir.

Muhammen Bedeli: 1.067.968,00 TL Satış Saati: 14:15 - 14:25 Arası

3 - Tapu Kaydı: çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Ümmühan Mahallesi, Gemedere Mevkii, 32 ada, 3 parselde kayıtlı 4025.01 m2 yüzölçümlü içi kagir 2 ev ve 2 ahır ol.tarlanın 9/16 hissesi.

Hali Hazır Durumu: Taşınmaz üzerinde 120.29 m2 miktarında tek katlı, üzeri marsilya tipi kiremit-kısmen saç örtü ile örtülü, ahşap çatılı, dışı sıvalı, kapı-penceresi demir doğrama halen kullanılır durumda olan bir ev ile yine bu eve bitişik tek katlı üzeri oluklu kiremit örtü ile örtülü ahşap çatılı, dışı sıvalı, kapı-pencere pvc doğrama halen kullanılır bir ev daha vardır. Her iki ev birbirine bitişik durumdadır. Taşınmazın doğu tarafında tek katlı 317.51 m2 miktarında (bu yapının 20.82 m2'si tapu haricinde olup yola tecavüzlüdür) duvarları briketten yapılma üzeri ahşap çatı, kiremit örtü ile örtülü, halen kullanılır durumda hayvan ağılı vardır. Yine taşınmaz üzerinde ikinci eve bitişik 63.07 m2 miktarında (bu yapmın 11.34 m2'si tapu haricinde olup yola tecavüzlüdür) duvarları briketten yapılma üzeri ahşap çatı ile yapılma üzeri atermit-saç örtü ile örtülü halen kullanılır durumda hayvan ağılı vardır. Taşınmazın önünden yeni yapılmakta olan karayollarına ait duble yol geçmektedir. Taşınmaz batı kısmından bu yola direk cephelidir Yine taşınmazın kuzey kısmında Ayvacık Belediyesi'ne ait panayır yeri vardır. Taşınmazın içinde muhtelif cins ve sayıda ve ağaçlan vardır. Yine taşınmazın kuzeyindeki panayır yerinin girişinde kaynak suyu, akar çeşme vardır. Taşınmazın tamamına 118.39-TL kıymet takdir edilmiştir.

İmar Durumu: Ayvacık Belediyesi'nin 16.06.2010 tarih ve 1446 sayılı yazısına göre 1/1000 ölçekli uygulama ve 1/5000 ölçekli nazım imarı planı dışında olup 3194 sayılı İmar Kanunu'nun plansız alanlar Yönetmeliği'nin 63. maddesine göre uygulama yapılabilir. Taşınmaz karayolu kenarında bulunduğundan Karayolu kenarına yapılacak ve açılacak tesisler hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Karayolları görüşüne göre imar durumu verilir.

Muhammen Bedeli: 283.566,59 TL Satış Saati: 14:30 - '14:40 Arası

4-Tapu Kaydı: çanakkale ili, Ayvacık İlçesi, Ümmühan Mahallesi, Sülüklü Mevkii, 34 ada, 19 parselde kayıtlı 12294.00 m2 yüzölçümlü tarla.

Hali Hazır Durumu: Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır. Eğimi az olan otlak ve kuru tarım yapılmaya müsaittir. Ayrıca doğu tarafında bulunan Gemedere çayından sulama hattı çekilerek sulu tarım da yapılabilecek durumdadır. Etrafı çit ile çevrilidir. Taşınmazın doğu tarafından yaklaşık 180.00 mt uzağında yeni karayolu inşaatı yapılmaktadır. Taşınmaz Ayvacık Belediyesine ait panayır alanına yakındır.

İmar Durumu:
Muhammen Bedeli: 467.172,00 TL Satış Saati: 14:45 -14:55 Arası

Satış şžartları:

1- Satış 17.10.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Belediye Nikah Salonu AYVACIK/çANAKKALE adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 27.10.2011 günü Belediye Nikah Salonu AYVACIK/çANAKKALE adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla.olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle - fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
 
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin, yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(İİK.m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön