28 / 04 / 2024

Çanakkale Kentsel Yenileme Projesi Hayata geçiyor!

Çanakkale Kentsel Yenileme Projesi Hayata geçiyor!

Kent Vizyonu için büyük bir adım olan Kentsel Yenileme (Dönüşüm) projesi hayata geçiyor. 2 Temmuz'da, Prof. Dr. Türkan Saylan Tesislerinde yapılacak olan İnşaat Mühendisleri(İMO)'nun düzenleyeceği panel öncesi merak edilen soruları cevaplıyor.




Kent Vizyonu için büyük bir adım olan Kentsel Yenileme (Dönüşüm) projesi hayata geçiyor. 2 Temmuz'da, Prof. Dr. Türkan Saylan Tesislerinde yapılacak olan İnşaat Mühendisleri(İMO)'nun düzenleyeceği panel öncesi 'kentsel dönüşüm nedir?', 'Projeleri nelerdir?' ve 'Nasıl hayata geçirilir?' gibi sorulara cevap bulmak adına görüştüğümüz Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bazı açıklamalarda bulundu. Sosyal Konutlar Mevkii bölgesini kapsayan alanda gerçekleştirilmesi planlanan kentsel yenileme çalışmaları için hazırlıklar başladı. 


Çalışmalar çerçevesinde, günümüz mimari ve kentleşme koşullan gözetilerek, depreme dayanıklı, modern ve sağlıklı bir yapılaşma hedefleniyor. İsmetpaşa Mahallesi ve Barbaros Mahallesindeki çalışmalarla birlikte kentin bu bölgesi bir anlamda kabuk değiştirerek, kentsel yenileme çalışmaları kapsamında örnek teşkil edecek. 1999 depremi öncesinde yapılan binaların yenilenmesi, kentin sağlam binalar ve modern bir görünüme kavuşması için başlatılan Kentsel Yenileme çalışmaları kapsamında bulunan Sosyal Konutlar bölgesinde çalışmalarla birlikte bir çok yenilik hayata geçirilecek.


Çalışmalarımızı medeni şartlarda ve yerinde çözeceğiz diyerek kimsenin mağdur olmadığını belirttiği kentsel yenileme hakkında bazı açıklamalar yapan Belediye İmar Şehircilik Müdürlüğü'nden Şehir Plancısı M. Kemal Albayrak,' Belediye olarak zoraki yenilemeye girmiyoruz, talep gelirse gereken incelemeler yapıldıktan sonra bir dönüşüm uygulanıyor. 54 evlerden talep geldi,vatandaşların görüşünü aldık, Belediye Meclisi'nde kabul edildi ve bir kaç gün içerisinde oranın inşaatına başlanacaklar dedi.Albayrak, Kentsel dönüşümün gündemlerinde olduğunu belirterek, tüm şehrin zemin erüdünü yapıldığını, geotremik rapor düzenlendiğini ve bu doğrultuda plan notlarının hazırlandığını gereken yerlere bildirim yapıldığını söyledi.


Fevzipaşa'dan da talep var ama organize değiller çoğunluğun istemesi halinde orası hakkında da yenileme çalışmaları yapılacaktır, amacımızı kimseyi mağdur etmemek dedi.


Daha önce Sosyal Konutlarda Üç toplantı düzenlendiğini, halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların sürekli yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini de vurgulayan Şehir Plancısı Abayrak, AFAD'la da bu konuda çalışmalarımız var, İl afet planı düzenleyip raporu bize 1 Eylül'e kadar bildirecekler, ondan sonra Belediye olarak AFAD ile birlikte bilgilendirme broşürü yayınlayacağız dedi.



Çanakkale Gündem 


Geri Dön