27 / 04 / 2024

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına mütealliğe ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, TPAO'ya, Çanakkale il sınırları dahilinde karada yer alan ve büyüklüğü 42 bin 593 hektarlık saha için beş sene süre ile petrol arama ruhsatı verildi.

Çevre katliamları ile sık sık gündemde yer alan ve dört bir yanı hem tarihi hem de doğal sit alanı olan Çanakkale'de petrol aranma izinin verilmesi büyük tepkiye neden oldu.

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt fiyatlarında zam ve indirim haberleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan hareketliliğin yansıdığı akaryakıt fiyatları son olarak zam haberi ile yeniden gündemdeki yerini aldı. Araç sahipleri için benzin ve motorin fiyatlarında güncel fiyatları sizin için derledik...

İşte 6 Nisan 2023 Cuma günü güncel akaryakıt fiyatları... 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön