27 / 04 / 2024

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Çanakkale nin ilçeleri için duble yol talebi!


CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Öz, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Öz önergesinde "Çanakkale ili sınırlarını çevreleyen Denizkent Mevkii-Biga, Biga- Çanakkale, Çanakkale-Ezine, Ezine-Ayvacık arası duble yol çalışması yapılmış olmasına karşın henüz tamamlanmayan ilçeler arası duble yollar Çanakkale için yol çilesine dönüşmüştür ve yıllardır kalıcı çözüm getirilmeyen Çanakkale yollarımızın durumu içler acısıdır." dedi.

 

"Çanakkale ilçeler arası sadece Çan-Biga yolu tamamlanmış olup, Çan - Çanakkale, Çan - Yenice, Çan - Bayramiç; Bayramiç - Ezine arası duble yol çalışması ne yazık ki başlamamıştır" diyen Öz "Büyüyen Çanakkale'mizde sanayi, tarım ve süt ürünlerinin nakliyesi, ulaşım zorlukları nedeniyle aksamakta ve üreticimize zarar olarak yansımaktadır.

 

Tarım, tarih ve turizm şehri olan Çanakkale'mizi çevreleyen yollar kadar ilçeler arası yollarında duble yol olması elzem gerekliliktedir ve sanayi, tarım ve turizm ekonomisinde önemli bir ilerleme kaydedilecektir." ifadelerinde bulundu.

 

CHP'li Öz Çanakkaleli hemşehrilerimiz ve üreticilerimizin bilgilendirilmesi bağlamında 4 soru sordu.

 

Öz'ün soruları

 

1- 2002 yılından bu yana duble yollar yapımı ile övünen hükümet olmanıza rağmen Çanakkale'de ilçeler arâsi duble yolların yapılmamasının nedenleri nelerdir?

 

2- Çanakkaleli üreticilerimizin ilçeler arasında, işlek olarak kullandığı yollar ne zaman duble yol yapılacaktır?

 

3- 2018 yılı bütçesinde Çanakkale ili sınırları içinde ilçeler arası yapılacak duble yollar için bütçe ayrılmış mıdır? Ayrıldıysa ne kadar bütçe ayrılmıştır?

 

4- 2018 yılında Çanakkale'de kaç kilometre duble yol yapılması planlanmaktadır?

 


Geri Dön