29 / 04 / 2024

Canan Residence'ta 250 bin TL'ye!

Canan Residence'ta 250 bin TL'ye!

Canan Residence'ta 68 metrekare ile 450 metrekare arasındaki konutların fiyatı 250 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında değişiyor



Kriz dönemlerinde talep patlaması yaşayan İpek Şampuan'ın üreticisi Canan Kozmetik'i Loreal'e satarak konut sektörüne giren Canan Yapı, Şerifali'de, Büyükdere caddesi ile yarışacak lükste proje gerçekleştiriyor. En yükseği 35 katlı Canan Residence'ı, teslime hazırlayan Canan Yapı'nın sahibi Necati Akyazıcı aslında inşaat mühendisi. Trabzon Of'ta 1956 yılında doğan Akyazıcı 1977 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği Bülümü'nden mezun oldu...

Babası nalburiye ve inşaat işleriyle uğraşan Necati Akyazıcı çok istemesine rağmen Türkiye'nin bulunduğu koşullar nedeniyle bir türlü mesleğini yapamaz. yeni arayış içindeyken 1980 yılında bir arkadaşıyla birlikte kozmetik sektörüne girer. Kızının adını verdiği markayı, şampuan ve diğer kozmetik ürünlerinde çok uluslu şirketler ile yarışır hale getirir. 2000 yılında İSO araştırmalarında ikinci 500'e giren şirket her yıl listede sıra atlayarak yükselir. 2006 yılı sonunda satış anlaşmasını imzalar ve 2007'de satar.

Yeni rotası inşattır. Okulu bitirişinin 30. yılında yeniden sektöre dönüş yapar. Bu kez ücretli olarak değil... Patron olarak... Şerifali'de 12 bin 600 metrekarelik arsanın bir kısmını satın alır. Bir kısmını kat karşılığı anlaşmasıyla alır... Canan Residence'a başlar.

34 bin metrekare satılabilir alanı, sosyal tesisleri ve kapalı otaparkalarıyla birlikte 64 bin metrekare toplam inşaat alanı olan projenin inşaatı 2010'un ilk çeyreğinde bitiyor. 260 konuttan oluşuyor.

Necati Akyazıcı Canan Residence'ın özelliklerini şu şekilde sıralıyor:

- Mimari konsepti çok farklı. Adnan kazmaoğlu gibi 30 yıldır bu işin içinde olan ve seçkin projeleri çizen Adnan Kazmaoğlu'nun imzası var. Peyzaj, makina ve statik başta olmak üzere tüm mühendislik ve mimarlık hizmetlerini marak isimlerden aldık. Bir çok mühendisin görmediği ve bilmediği ileri teknoloji ile işleri çözümledik.

- 5 mililetrelik doğal mantar var. Isı ve ses yalıtımı kadar darbeli seslere karşı da etkili. Binanın elektrostatik etkisini azaltıyor. Oturanlar kendisini ahşap evde yaşıyormuş gibi hissedecek.

- Yerden ısıtma sistemli. Isıtma merkezi yoğunlaşmalı kazanlarla sağlanıyor. ısı tasarrufu yüzde 30'dan fazla. Konforlu ısınma sistemine sahip.

- Konutların sayaç okuma sistemleri otomatik. Isınma, soğutma, soğuk ve sıcak su saatlerinin hepsi internet üzerinden okunabiliyor.

- Dış cephelerin tüm yüzeyi porselen seramik . Binanın dış cephesinin bakıma ihtiyacı yok.

- Kat yüksekliği brüt 3 metre 20 santimetre. Net 2 metre 95 santimetre.

- Spor ve sosyal donatıları 5 yıldızlı otellerle yarışacak ve hatta bir çoğunu geçecek düzeyde. 900 metrekare alanda 22 metre uzunulğunda kapalı havuzu var. açık havuzu yarı olimpik.

- 6 metre yüksekliğinde kapalı basketbol sahası bulunuyor.

- Sosyal tesisler satılmayacak. Siteden ev alanlara devredilecek. Konutun alanına göre değişmekle birlikte aylık 400 ile 600 TL arasında değişen aylık aidatlarla ev sahipleri ve misafirler faydalanabilecek.

Fiyat ne?

68 metrekare ile 450 metrekare arasındaki konutların fiyatı 250 bin TL'den başlıyor ve 2 milyon 500 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Necati Akyazıcı ne diyor?
- İnşaata sektörüne 2005'de patlama olduğu için girmedim. 2000'li yıllardan sonra bu işte markalaşmanın önemli olduğunu anladım. bunun için bu sektörde iyi ve kalıcı bir marka olmak için girdik.

- Kozmetikte ezber bozmuştuk. Biz pazara girinceye kadar çok uluslu şirketler şampuanları 200 gramlık ambalajlarda satıyorlardı. Biz gramı artırdıkça onlarda artırdı. 750 gramlık ambalajlarda satmaya başladılar.

- Türkiye'de şampuan fiyatları Avrupa ülkelerine oranla yüzde 50 daha pahalıydı. Bizimle birlikte fiyatlar düştü. Şimdi yüzde 10-15 daha ucuz.

- Konutta da ezber bozduk. Şerifali'de yaptığımız projenin standartları Büyükdere Caddesi üzerindeki residencelerin bazılarından daha yüksek. Ezber bozmaya devam edecağiz. Merkezi lokasyonlarda bu kadar geniş alanlı olmasa da nitelikli projeler yapmayı düşünüyoruz.
Milliyet/Tebernüş Kireçci

 


Geri Dön