18 / 05 / 2024

Çandarlı Sahil Yolu'na yeni çehre!

Çandarlı Sahil Yolu'na yeni çehre!

Çandarlı bölgesinin en önemli arterlerinin biri olan ve Çandarlı'dan Denizköy'e ulaşımı sağlayan Talat Emmi Caddesi'ni de içine alan 10 kilometrelik bölgede, yol yenileme çalışma başlatıldı.




İzmir'in Dikili ilçesinde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Çandarlı bölgesinin en önemli arterlerinin biri olan ve Çandarlı'dan Denizköy'e ulaşımı sağlayan Talat Emmi Caddesi'ni de içine alan 10 kilometrelik bölgede, yol yenileme çalışma başlatıldı.


Özellikle yaz döneminde bölgede yazlıkları bulunan vatandaşlarla, kente tatil için gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde kullandığı, sahil şeridine paralel uzayan yolda başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla Çandarlı-Denizköy yolu bambaşka bir çehreye bürünecek. İlk olarak iş makineleri ile eski yol zeminin kazınma işleminin gerçekleştirildiği çalışmanın ikinci etabında, Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol zemin dolgusu ve asfalt serim işlemi çalışmalarını gerçekleştirecek. Sıcak asfaltın serilmesinin ardından oluşturulacak kaldırım ve yürüme alanları ile kente ve doğaya yakışır bir görünüm kazanacak yol, bölgede yıllardır yaşanan ulaşım sıkıntısına çözüm getirip, vatandaşlara nefes aldıracak.


ÇAĞDAŞ VE GÜVENİLİR HALE GELECEK


Kent içi ulaşımı sağlayan yolların daha etkin ve verimli hale getirilmesi için çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürdüklerini ifade eden Fen İşleri Müdürü Hasan Koşar, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Çandarlı bölgesinde yoğun kullanım hacmine sahip 10 kilometre uzunluğundaki Çandarlı sahil yolunu çağdaş ve güvenli bir hale kavuşturmak için ele aldıklarını kaydetti. Koşar, "Bölgede başlattığımız çalışmalarımızın ilk bölümünde mevcut sorunlu ulaşım yolunun tüm asfaltını tamamen kazıyacağız. Yol kazıma işlemin tamamlanmasının ardından genişletme, zemin gönyesi oluşturulması ve yeniden sıcak asfalt serim çalışmalarını icra edilecektir. Son olarak yapılacak olan kaldırım düzenlemesi ve yürüme alanlarının oluşturulmasının ardından bitirmeyi planladığımız çalışmalarımızın tamamlanması ile bu güzel yol bölgeye hem estetik değer, hem de güvenli bir ulaşım sağlayacaktır. Bu çalışmada da olduğu gibi Mustafa Başkanımızın bizlere verdiği talimatlarla kent genelinde hizmet kalitesini en üst düzeyde tutmak ve vatandaş memnuniyetini her daim sağlamak için gereken tüm çalışmaları planlı bir şekilde yapıyoruz. Kısa bir zaman içerisinde tamamlamayı planladığımız bu yolu vatandaşlarımızın kazasız belasız günlerde, dikkatle ve keyif içerisinde kullanmalarını diliyoruz" dedi.


Yeni Asır




Geri Dön