27 / 04 / 2024

Çankaya Yaşamkent'e Yaşar Kemal Parkı yapılıyor!

Çankaya Yaşamkent'e Yaşar Kemal Parkı yapılıyor!

Çankaya Belediyesi tarafından Yaşamkent'te yapımı planlanan ve içeriğini bölge halkının belirlediği Yaşar Kemal Parkı'nın temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Parkın Kasım ayına kadar tamamlanarak bölge halkının hizmetine açılması planlanıyor.



Çankaya Belediyesi tarafından Yaşamkent'te yapımı planlanan ve içeriğini bölge halkının belirlediği Yaşar Kemal Parkı'nın temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Açılış töreninde Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç parkın temelini, Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Kadir Yıldırım, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşla birlikte attı.


EDEBİYATIN "ULU ÇINAR"I YAŞAMKENT'TE


Parkın temel atma töreninde konuşan belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, "Bu parka geçtiğimiz ay içinde kaybettiğimiz edebiyatımızın ulu çınarı Yaşar Kemal'in adını veriyoruz. O toplumcu bir yazardı. ‘Romanlarımı halkla birlikte yazıyorum’ derdi. Biz de onun yolundan giderek bir parkımızı halkımızla birlikte hayata geçiriyoruz" dedi.


Arazinin park olarak kullanılmasından parkın içerisinde yer alacak alanlara kadar park projesinin her sürecini bölge halkıyla birlikte oluşturduklarını belirten Sevinç, katılımcı belediyeciliğin iyi bir örneği olarak projelendirilen parkın temelini de bugün bölge halkıyla birlikte attıklarını söyledi.


BETONU AZ YEŞİLİ ÇOK OLACAK


Yaşar Kemal Parkı'nın 16 bin 441 m²’ lik bir alanda inşa edileceğini ve parkının 11 bin 929 m²’lik bölümünün yeşil alan olarak projelendirildiğini belirten Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç, "Bu parkımızda da beton az ama yeşil alan çok olacak" dedi.


SULAMA YAĞMUR SUYU İLE YAPILACAK


Yaşar Kemal Parkı'nda koşu yolu, çocuk oyun alanı, kondisyon alanları ve tören alanının yanı sıra içinde bir biyolojik gölette bulunacağını söyleyen Sevinç, "Parkımızda ayrıca yağmur sularını depolamak için 55 tonluk bir su deposu da yer alacak. Alanın bütünündeki bitkisel sulama işleri burada biriktirilen yağmur sularıyla gerçekleştirilecek" dedi.

Düzenlenen törenle temeli atılan parkın Kasım ayına kadar tamamlanarak bölge halkının hizmetine açılması planlanıyor.


Gerçek Gündem


Geri Dön