26 / 12 / 2024

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 



Çankırı'da Yapraklı yolunda boşaltılan cezaevinin yanında yapımına devam eden  TOKİ  konutlarının çatısında '3 taşeron işçisi', inşaatta kullanılan vincin üzerinde de '3 işçi' olmak üzere toplamda 6 inşaat işçisi, müteahhit alacağından dolayı eylem yaptı. 

 Çankırı da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

PARALARINI ALAMAYAN İNŞAAT İŞÇİLERİ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Çankırı’da 6 inşaat işçisi çalıştıkları inşaat firmasından paralarını alamayınca intihar girişiminde bulundu.

Çankırı’da 6 inşaat işçisi çalıştıkları inşaat firmasından paralarını alamadıkları için inşaatın çatısına çıktı. Çevredeki vatandaşlar çatıya çıkan kişiyi şaşkınlıkla izlerken kimileri de polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Haberci18'de yer alan habere göre; Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İşçilerin olası bir intiharına karşı ekipler gerekli önlemi alırken işçiler, paraları ödenmediği takdirde intihar girişiminde bulunacaklarını söyledi. Ekiplerin işçilere ikna etmeye çalıştı. 

 Çankırı da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

İNŞAAT İŞÇİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı devam ediyor. Sıvacı, boyacı, kalıp ustasının günlük yevmiyesi 2 bin TL’yi buldu. Kule vinç operatörü maaşı ise 60 bine çıktı. Buna rağmen inşaat firmaları eleman bulmakta zorlanıyor. 

6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından başlayan konut hamlesi ve büyük illerdeki kentsel dönüşüm projeleri inşaatta işleri hızlandırırken personel bulma sorunu da katlandı.

Sektörde sıvacı, kalıp ustası gibi işçilerin günlük yevmiyeleri 1.200 ila 1.500 TL'yi buluyor. Deprem bölgesindeki illerde bu rakam 2 bin TL'ye kadar çıktı.

Hal böyle olunca bir işçinin aylık maaşı asgari ücretin üç katına yaklaştı. Kule vinç operatörü maaşı ise asgari ücretin 4 katını aştı. Deneyimli mavi yaka işçilerin maaşları 2-3 yıllık mühendis ücretini geride bıraktı.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

 


Geri Dön