27 / 04 / 2024

Çankırı'daki Tuz Mağarası'na Salamura Hayvan Müzesi yapılacak!

Çankırı'daki Tuz Mağarası'na Salamura Hayvan Müzesi yapılacak!

Çankırı'daki Tuz Mağarası'na Salamura Hayvan Müzesi yapılacak. Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı Valiliği ile Tuz Mağarası'nın turizme açılması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi...



Tuz Mağarası'nın Çankırı'yı turizmle kalkındıracak bir potansiyele sahip olduğunu belirten Dinç, "Çok farklı olacağını düşündüğümüz bu proje ile Çankırı'yı çevresinde önemli bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin her yerindeki hayvanat bahçeleri ile irtibata geçerek telef olan hayvanların leşini toplayacağız" dedi.


Dinç, Salamura Hayvan Müzesi projesi konusunda çalışmaların başladığını anlatarak, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan hayvanat bahçelerinde telef olan hayvanları özel oluşturacağımız tankerlerle Çankırı'ya getirip Tuz Mağarası'na yerleştireceğiz. Hayvanların çürümemesi için tankerlerin içerisinde salamura olmalarının ardından mağaraya yerleştireceğiz. Tuzun çürütmeme özelliği sayesinde hayvan müzemizde insanlar canlı gibi duran bir aslana, file ve zürafaya dokunabilecek. Çalışma dünyada bir ilk olacak" diye konuştu.


AA


Geri Dön