21 / 07 / 2024

Cansel Turgut: Üç lisansa sahip olan tek firmayız!

Cansel Turgut: Üç lisansa sahip olan tek firmayız!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.şž. Başkanı Cansel Turgut Yazıcı,   aldıkları son uluslararası belgeyle üç lisansa birden sahip olan Türkiye 'nin şu an için ilk ve tek gayrimenkul değerleme firması olduklarını söyledi




EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.şž. Başkanı Cansel Turgut Yazıcı,   aldıkları son uluslararası belgeyle üç lisansa birden sahip olan Türkiye 'nin şu an için ilk ve tek gayrimenkul değerleme firması olduklarını söyledi.

Gayrimenkul değerleme sektöründeki tecrübeli isimlerin bir araya gelmesiyle Ekim 2008 'de kurulduklarını belirten Yazıcı, belgeleme süreciyle ilgili olarak bilgi verdi.   2009 yılı başında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilen 'değerleme şirketleri' listesine girdiklerini kaydeden Yazıcı, 2011 yılı başında ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)   tarafından finans kurumlarına   hizmet verme yetkisine sahip şirketler listesine kabul ettiklerini söyledi. Son olarak halen dünyada 120'den fazla ülkede 140 bini aşkın üyeyle faaliyet gösteren Royal Institution of Chartered Surveyors'dan (RICS) belge aldıklarını ifade eden Yazıcı,  'Böylece RICS lisansı ile uluslararası kabul gören onaylı değerleme şirketi statüsüne yükseldik' dedi. Yazıcı, gayrimenkul ve makine parkı değerleme, gayrimenkul projelerinde fizibilite ve şerefiyelendirme başta olmak üzere birçok değerlendirmeye imza attıklarını belirtti.

 


Geri Dön