30 / 04 / 2024

CarrefourSA 100 yeni mağazayla gücünü pekiştirecek!

CarrefourSA 100 yeni mağazayla gücünü pekiştirecek!

CarrefourSA, süpermarketlerde 100 yeni mağaza ile daha da güçlenmeyi hedefliyor



Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, iş dünyası, tedarikçiler ve medya mensuplarının katıldığı iftar davetinde CarrefourSa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuklarıyla tek tek ilgilenen Dinçer, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün´le de bir süre sohbet etti.

Perakendede büyümeyi hızlandırma kararı alan Sabancı Grubu son 6 yılda perakendede mağaza sayısını 300´den 1400´e, 170 bin metrekare satış alanını da 700 bine yükseltti. Mağazalarda çalışan sayısı da 15 bine ulaştı. Grubun büyüme hızı ve yatırım planları ile ilgili konuşan Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, CarrefourSA´nın Türkiye´nin bütün bölgelerine yayıldığının altını çizerek, "Önümüzdeki dönemde CarrefourSA adıyla özdeşleşmiş bu hipermarketlerdeki gücümüzü daha da pekiştirmeyi planlıyoruz. Süpermarketlerde de 100 yeni mağaza ile daha da güçlenmeyi hedefliyoruz" dedi.

ZİNCİRLERE İLGİMİZ HEP VAR
Yerel zincirlere her zaman ilgilerinin olduğunun da altını çizen Dinçer, "Bir devrin olabilmesi için alıcı ile satıcının anlaşması gerekiyor. Bu o kadar kolay olmuyor. Her zaman ilgimiz vardı, bundan sonra da sürecek" diye konuştu. Ramazanın sıcak aylara denk gelmesi ile farklı ürünlere kaymaların da yaşandığını belirten Haluk Dinçer şöyle devam etti: "İnsanlar ramazanı yazlıklarında değil, kendi evlerinde aileleriyle birlikte geçirmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla ağustos ayı bizim genelde gördüğümüzden daha canlı geçiyor diyebiliriz. Ayrıca referandum sürecinin de çok rahat bir ortamda geçtiği söylenemez. Ancak biz satışlarımıza olumsuz bir yansıma olarak görmüyoruz. Tam tersine temmuz ve ağustos aylarındaki satışlar gayet iyi gidiyor."

PERAKENDE İSTİHDAM SAĞLIYOR
Dinçer, düşen işsizlik ve Sabancı Perakende Grubu´nun istihdama katkısına ilişkin bir soruya, "Yalnız perakende değil hizmet sektöründeki istihdam da Türkiye´deki işsizliğin düşmesinde ciddi rol oynadı" cevabını verdi. Modern perakendenin yılda yüzde 20 büyümesinin herkesin kadrosunu yüzde 20 artırması anlamına geldiğini ifade eden Dinçer, sektörün istihdamın gelişmesine ciddi katkı sunduğunu vurguladı.

Elektronik perakende büyüyecek
CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, istihdama büyük katkısı olan perakende sektörünün ciddi büyüme kaydettiğini, grubun perakende markalarından Teknosa´nın da hızlı büyümesini sürdürdüğünü, elektronik perakendesinin bu yıl da büyüyeceğini ifade etti. Haluk Dinçer, fiyat düşüşlerine rağmen satışlarda hâlâ büyüme görüldüğünü söyledi. Dünya kupası maçlarının televizyon satışlarına olumlu etkisinin olduğunu anlatan Haluk Dinçer, klima satışlarının da beklenenin çok üstünde olduğunu, bazı markalarda stokların tükendiğini ancak tedarikte kendilerinin herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını bildirdi. Sabancı Grubu´nun finans sektöründeki kârlılığının hatırlatıldığı bir soru üzerine Dinçer, "Sabancı Holding´in portföyündeki şirketlerin stratejik alanların her birinin büyümesinin hangi evresinde olduğuna bakılması gerekiyor. Perakendede 5-6 yıldır ciddi yatırımlar yaptık. Şu sıralar önceliğimiz büyüme olduğu için biraz daha gelecekle ilgili beklentilerimizi koruyoruz. Dolayısıyla bunları karşılaştırmak doğru değil. Olgunluk seviyesi önemli" diye konuştu.
Türkiye/Tülay Dur

 


Geri Dön