27 / 04 / 2024

Carrefoursa 60 mağazaya ulaşacak

Carrefoursa 60 mağazaya ulaşacak

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda ise 60 mağazaya ulaşacaklarını bildirdi



Vicaire, Carrefoursa'nın Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin Parksa Hilton'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki krizin bugüne kadar yaşanan krizlerden ve dünyada meydana gelen krizden farklı olduğunu, 2001'deki krize göre çok büyük bir fark bulunduğunu ifade ederek, 2001'deki krizde tüm tüketim kalemlerinde "bıçak gibi" bir kesilme yaşandığını, bu krizde ise sistemin ciddi şekilde direndiğini, gıda sektöründeki büyümenin aynı şekilde devam ettiğini söyledi.

Guillaume Vicaire, "Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk çeyrekte en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda gıda sektöründe yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı" şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisi ve pazarına çok iyimser yaklaştığını ifade eden Vicaire, "Türkiye'nin Avrupa içinde gıda sektöründe en dinamik ülke olduğuna inanıyorum. Her ne kadar geçmişteki büyüme hızına göre daha yavaş, ağır seyreden bir büyüme olsa da gıda sektöründe yine geçtiğimiz yıla göre bir büyümeyi izleyebiliyoruz" dedi. Dağıtım zincirlerinin Türkiye'de yeni mağazalar açtığını, yatırımlar yaptığını, Türkiye'de genç bir nüfus olduğunu ve kentleşmeye yönelmenin hız kazandığını anlatan Vicaire, ekonominin hızla büyüdüğünü, perakendenin Türkiye'de halen gelişim gösterdiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vicaire, Türkiye'de 16 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Düşüncemiz burada kalıcı olmak ve Türkiye'de büyümektir. Birinci arzumuz Türkiye'nin büyümesine eşlik etmektir, Türkiye'de çok daha fazla müşteriye hitap edebilmek adına Carrefoursa çözümlerini üretebilmektir. Geçen yıl sizlere 3 yıl içerisinde mağaza sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğundan bahsetmiştim. Geçen yıl vermiş olduğumuz sözümüzün, yaptığımız açıklamanın halen geçerli olduğunu, aynı yolda ilerlediğimizi söylemek isterim.

Bu aşamada ticari koşullar elverdiği ölçüde de, müşterilerin ihtiyacı olduğu ölçüde organik olarak büyümeye, yeni mağazalar açmaya veya mevcut mağazaların satın alınması yoluyla büyümeye devam edeceğiz." Guillaume Vicaire, bir soru üzerine bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda da 60 mağazaya ulaşacaklarını bildirdi.

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşündüğünü belirtti. Vicaire, Carrefoursa'nın Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin Parksa Hilton'da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Carrefoursa'nın 7 bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin 42 ilinde ve Anadolu'nun 16 ilçesinde 175 mağaza ile faaliyet gösterdiğini, bu yıl ise toplamda 60 mağaza
daha açmış olacaklarını söyledi.

Guillaume Vicaire, "2011 sonuna kadar çalışan sayınız ikiye mi katlanacak?" sorusu üzerine, "Evet, çalışan sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğunu geçen yıl söylemiştim" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, Avrupa'nın en iyi pazarı olduğunu söyleyebileceğini ifade eden Vicaire, Carrefour ve Sabancı Grubu olarak Türkiye'de yatırım yapmaya, yeni iş imkanları yaratmaya devam edeceklerini kaydetti.

Her bin kişiye düşen modern perakende alanın Türkiye'de 60, İtalya'da 170, Fransa'da ise 230 metrekare olduğunu belirten Vicaire, "Sadece organik mi büyüyeceksiniz?" sorusu üzerine, "İkisi de... Yani organik veya satın alma, devralma yöntemiyle..." dedi.

Vicaire, gıda dışı sektörlerde bir gerileme olduğunu, tüketicinin krize tepki verdiğini, birinci derecede ihtiyacı olan tüketimlerini ötelediğini ve gıdayı öne aldığını belirterek, gıdada ikinci yarıyılda büyümenin daha fazla
olacağını düşündüklerini kaydetti.

Bu yıl Sefaköy'deki "212 AVM"de, "Erzurum AVM"de ve Bahçelievler'de hipermarket açacaklarını bildiren Vicaire, ilk ayda açtıkları kadar süpermarketi ikinci 6 ayda da açacaklarını, ikinci 6 ayda bin 500 kişi daha istihdam edeceklerini söyledi.

-CARREFOURSA BAHÇELİEVLER AVM-
Vicaire, Ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacağını belirterek, mağazanın, 105 milyon lira yatırım yapılarak Carrefoursa'nın Türkiye'ye kazandırdığı 12. alışveriş merkezi olduğunu söyledi.

Bahçelievler AVM'nin 58 bin metrekare kapalı alan ile yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağını, 8 bin metrekare net satış alanından oluşan Carrefoursa hipermarketin ise sadece mağazada yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Vicaire, söz konusu alışveriş merkezinde 54 satış mağazası bulunduğunu,
tüm satış mağazalarının kiralanmasının tamamlandığını anlattı.

Vicaire, alışveriş merkezi inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanda yeni hastane binaları tamamlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tesliminin yapıldığını, ayrıca yeni bir hastane bloku yapılması amacıyla 5 milyon liralık daha bütçe ayrıldığını, yetkililere bağış önerisinde bulunduklarını bildirdi.

Bahçelievler'deki arsanın daha önce Hazineye ait olduğunu anımsatan Vicaire, "Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı ve daha sonra biz o arsada belediyeye 6 adet bina yaptık. Bahçelievler Belediyesi'ne 6 adet yeni kamu binası yapıp teslim ettik" diye konuştu. "Arsayı 6 bina karşılığında mı almış oldunuz?" sorusuna, Vicaire, "Evet" dedi.

"İÇTEKİ TÜKETİM BU ŞEKİLDE DEVAM ETTİĞİ SÜRECE..."
Guillaume Vicaire, 2001'e göre süpermarketlerin çok daha yaygın açılmaya başladığını, Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti:
"Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşünüyorum. Krizden etkilenen diğer ülkelerin aksine, Türkiye'de iç talep ve iç tüketim o kadar canlı ki, bu, krizden çıkmak için ciddi bir şekilde bir etken oluyor. Diğer ülkeler krizden daha fazla etkilenmiş olsa da ve bu sebeple Türkiye'nin ihracat rakamları azalmış olsa da içteki talep, içteki tüketim bu şekilde devam ettiği ve arttığı sürece Türkiye, ekonomik krizin etkisinden çok çabuk kurtulacaktır." Vicaire, "2011 sonunda mağaza büyüklüğü açısından nerede olacaksınız?" sorusuna, "300'den fazla mağazamız olmasını hedefliyoruz. 2009'da büyüme hızımız ciddi anlamda ivme kazandı. 2008'de 28 süpermarket ve 3 hipermarket açtık. Sadece bu ilk yarıda 2008'de açtığımız kadar süpermarketi açtık" karşılığını verdi.

Türkiye'nin gıda sektörü büyümesinde ilk 6 ayda Avrupa'da birinci olduğunu belirten Vicaire, satın almalara ilişkin olarak da, "Şu anda bunlarla ilgili konuşmak için çok erken" dedi.
 (AA)


Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

CarrefourSa bu yıl 60 yeni mağaza açacak 1500 kişiyi işe alacak     

İstanbul Bahçelievler'de yeni bir alışveriş merkezi açmaya hazırlanan Carrefour'un Genel Müdürü Guillaume Vicaire, yıl sonuna kadar toplam 60 mağaza açacaklarını açıkladı. Şu ana kadar bunun 28'ini açtıklarını belirten Vicaire, "Bu yıl 1500 kişiye ek istihdam olanağı sağlayacağız. Önümüzdeki 3 yılda 7 bin ek istihdam yaratarak mağaza sayımızı 300'ün üzerine çıkaracağız" dedi.

Fransız perakende devi Carrefour, Sabancı ile birlikte faaliyet gösterdiği Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Halen 7 bin 500 çalışan ve 175 mağazaları bulunduğunu açıklayan CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, "Organik büyümenin yanı sıra süpermarket zincirlerini satın almaya devam ederek, yıl sonuna kadar 60 yeni mağaza daha açmış olacağız. şu ana kadar 28'ini açtık" dedi. Vicaire, "Böylece bu yıl 1500 kişiye ek istihdam olanağı sağlayacağız. Önümüzdeki 3 yılda 7 bin ek istihdam yaratarak çalışan sayımızı ikiye katlamayı ve 2011'de mağaza sayımızı 300'ün üzerine çıkartmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

1 milyar dolar yatırım

Bugüne kadar Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını aktaran Vicaire, şunları söyledi: "Her bin kişiye düşen modern perakende alanının Türkiye'de 60, İtalya'da 170, Fransa'da ise 230 metrekare. Modern ticaret yapan 50'den fazla firma var. Bu firmaların ilk 3'ü bu pazardan sadece yüzde 20 pay alıyor. Dolayısıyla satın almalar ve birleşmeler olabilir."

En iyi rakamlar Türkiye'de

Türkiye'deki faaliyetlerinin küresel krizden etkilenmediğini anlatan Vicaire, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu krizin 2001'de yaşanan krize göre çok büyük farkları var. 2001'deki krizde tüm tüketim kalemlerinde bıçak gibi bir kesilme yaşanmıştı. Bu krizde ise  sistem ciddi şekilde direndi, gıda sektöründeki büyüme aynı şekilde devam etti. Tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk 6 ayda Türkiye gıdada en iyi rakamları elde eden ülke oldu. İlk yarıda yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı."
200 milyon Euro ihracat

CarrefourSA'nın, Türkiye'den 60 milyon Euro'su sadece tekstilden olmak üzere, toplam ise 200 milyon Euro'luk ihracat yaptığını belirten Vicaire, bugünlerde Fransa pazarına odaklandıklarını açıkladı. Vicaire, Fransa'daki Türkiye sezonu (Saison de la Turquie) çerçevesinde bu yıl Carrefour'larda Türk ürünleri özel etiketlerle işaretlenerek satışa sunulacağını söyledi.

Arsaya karşılık 6 kamu hizmet binası yaptı

Ağustos ayında CarrefourSA Bahçelievler Alışveriş Merkezi'nin açılışını yapacaklarını belirten CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, alıx veriş merkezini kurdukları araziye ilişkin sorulara şu yanıtı verdi: "Bahçelievler'deki arsa daha önce Hazine'ye aitti. Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı. Biz de arsa karşılığında 6 adet yeni kamu binası yaparak Bahçelievler Belediyesi'ne teslim ettik. Alışveriş Merkezi'ne yapmış olduğumuz yatırım, belediye'ye yapmış olduğumuz kamu binaları ile birlikte toplam 105 milyon TL'yi buldu."

Bahçelievler'de AVM inşa etti , yatırım 110 milyon TL'yi buldu

6 bin 500 metrekarelik belediye hizmet binası.
7 bin metrekarelik vergi dairesi binası.
6 bin 500 metrekare hükümet konağı.
7 bin metrekare Kamu Sağlığı Hastanesi.
700 metrekare belediye toplantı salonu.
Belediye teknik hizmetler binası deprem güçlendirmesi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına da toplam 16 bin metrekare altgeçit ve bağlantı yolları inşası.
Merkezin inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanında yeni hastahane binaları.
Bunların yanı sıra 7.5 milyon TL'lik ek bütçe alışveriş merkezinin giriş ve çıkış yol çalışması için ayrıldı.
Ayrıca 5 milyon TL'lik ek bütçe yeni bir hastahane bloku için ayrıldı.
Böylece hastane ile birlikte 110 milyon lirayı bulan toplam yatırım tutarı, son çalışmaların da tamamlanmasıyla 117.5 milyon lirayı bulacak. (Hürriyet)

 Tam 7 bin kişiye iş müjdesi

CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire Carrefoursa'nın Türkiye faaliyetlerine ilişkin Parksa Hilton'da düzenlediği basın toplantısında, bu yılın ilk 6 ayında 28 mağaza açtıklarını belirterek, 2009 sonunda ise 60 mağazaya ulaşacaklarını, söyledi. Vicaire, yeni açılan mağazalarda bin 352 kişiye istihdam yarattıklarını, 2009'un ikinci yarısında da en az bin 500 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını kaydederek, "Carrefoursa Türkiye'deki iddialı büyümesini hem organik şekilde hem de süpermarketlerin satın alınması suretiyle devam ettirecek. Geçen yıl söz verdiğimiz gibi 2011'in sonunda mağaza sayımızı 300'u ulaştırmayı ve bünyemizde 7 bin kişilik istihdam yaratılmasını hedefliyoruz" dedi.

3 MARKET AÇACAK

Bu yıl Sefaköy'deki "212 AVM'', ''Erzurum AVM'' ve Bahçelievler'de hipermarket açacaklarını bildiren Vicaire, ilk ayda açtıkları kadar süpermarketi ikinci 6 ayda da açacaklarını kaydetti.  (Sabah)

Tam 7 bin kişiye iş müjdesiEkonomik kriz bir çok firmanın belini bükse de krize direnen şirketler istihdamı artırmayı sürdürüyor...Bu yılın ilk 6 ayında 28 mağaza açan Carrefoursa, yıl sonuna kadar bu sayıyı 60'a yükseltecek. Şirket, 2011 yılında 300 mağazaya ulaşarak 7 bin kişiyi işe alacak...

Türkiye'de 175 mağaza ile faaliyet gösteren Sabancı Holding ve Fransız Carrefour'un ortak iştiraki Carrefoursa yılın ilk yarısında 29 mağaza açtı.

İlk 6 ayda bin 352 yeni istihdam sağlayan şirket yıl sonuna kadar 32 yeni mağaza açacak. Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, yeni mağazalar açarak Türkiye'de büyümeye devam edeceklerini ve Türkiye'nin büyümesine eşlik edeceklerini dile getirdi. Üç yıl içerisinde mağaza sayılarını 300'e çıkarmayı planladıklarını ve böylelikle 7 bin 500 olan çalışan sayısını 14 bine çıkaracaklarını belirten Vicaire, "2009 yılında büyüme hızımız ivme kazandı" dedi.

GIDADA YÜZDE 10 BÜYÜDÜK

 2001 kriziyle kıyaslandığında yaşanan krizde insanların satın almak için daha dirençli olduğunu kaydeden Vicaire, Türkiye'nin gıda sektöründe büyüme açısından Avrupa'da ilk sırada yer aldığını vurguladı. Vicaire, "Tüketici öncelikli ihtiyaçlarını öne çekiyor. Bu yüzden gıda alanında yüzde 8- 10 civarında bir büyüme yaşadık. Ancak gıda dışı sektörlerde bir gerileme söz konusu" diye konuştu.

5 MİLYON LİRA BAĞIŞLADIK

Guillaume Vicaire, Türkiye'ye 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. 105 milyon TL'lik yatırımla yapılan CarrefourSA Bahçelievler AVM'nin ağustosta açılacağını belirtti. İnşaat sırasında kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne yeni bina yaptıklarını kaydeden Vicaire, ayrıca yeni bir hastane bloğu yapılması için Sağlık Bakanlığı'na 5 milyon TL'lik de bir bağış önerisinde bulunduklarını söyledi.
Bugün

Carrefoursa 27 mağaza açıp 1500 kişiyi işe alacak

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda ise 60 mağazaya ulaşacaklarını 1500 kişiyi işe alacaklarını söyledi

Vicaire, şu anda 175 mağazası olan Carrefoursa'nın 2011'de 300'ü aşkın mağazaya ulaşacağını ve 15 bin kişiye istihdam yaratacağını söyledi.
Guillaume Vicaire, "Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk çeyrekte en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda Türkiye'de gıda sektörü yüzde 8-10 büyüdü" şeklinde konuştu. Vicaire, Türkiye'de 16 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:
"Düşüncemiz burada kalıcı olmak ve büyümek. Geçen yıl 3 yıl içerisinde mağaza sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğunu söylemiştim. Bu açıklama halen geçerli. Yeni mağazalar açarak ve şirketler alarak büyüyeceğiz."

Bahçelievler'e AVM
Vicaire, her 1000 kişiye düşen modern perakende alanın Türkiye'de 60, İtalya'da 170, Fransa'da ise 230 metrekare olduğunu söyledi.
Bu yıl İstanbul'daki 212 AVM'de, Erzurum AVM'de ve İstanbul Bahçelievler'de hipermarket açacaklarını bildiren Vicaire, Bahçelievler'deki hipermarketin kendi AVM'lerinin içinde yer alacağını anlattı. Vicaire, ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacağını belirterek yatırım bedeli 105 milyon lira olan AVM'yle Carrefoursa'nın Türkiye'deki AVM sayısının 12'ye çıkacağını söyledi.
Bahçelievler AVM'nin 58 bin metrekare kapalı alanla yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağını, 8 bin metrekare net satış alanından oluşan Carrefoursa hipermarketin ise sadece mağazada yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Vicaire, söz konusu alışveriş merkezinde 54 mağaza bulunduğunu, tüm mağazaların kiralanmasının tamamlandığını anlattı.

Rakamlarla CarrefourSA
-  Türkiye'nin 42 ilinde 175 mağazası bulunuyor.
-  7 bin 500 çalışanı var.
-  Yılda 80 milyon kişi CarrefourSA'nın kasasından geçiyor.
-  50 binden fazla ürün satılıyor.
-  CarrefourSA, 60 milyon euro tekstilden olmak üzere toplam 200 milyon euro'luk Türk ürünü ihraç ediyor.
-  "Türkiye yılı" çerçevesinde, Fransa'daki Carrefour'larda dağıtılan 12 milyon katologda, Türkiye'yi tanıtan 4 sayfa yer alırken, mağazalarda Türk tekstil ürünleri tanıtılıyor.
-  Merkezi Fransa'da bulunan Carrefour'un, 33 ülkede, 15 binden fazla mağazası var.
Milliyet

CarrefourSA kriz yılında 60 yeni market açmayı hedefliyor

CarrefourSA krize rağmen Türkiye'de büyümeye devam ediyor. Bu yılın ilk yarısında biri hipermarket olmak üzere 28 mağaza açan kuruluş, yıl sonuna kadar üç tanesi hipermarket olmak üzere 32 mağaza daha faaliyete geçirecek

Türkiye'de 175 mağazayla faaliyet gösteren CarrefourSA krize rağmen yatırımlarını sürdürüyor. Tüm kuruluşların yatırımlarını ertelediği bu yılın ilk yarısında biri hipermarket olmak üzere toplam 28 mağaza açan kuruluş, yılın ikinci yarısında üç tanesi hipermarket olmak üzere toplam 32 mağaza daha açmayı planlıyor. Böylece CarrefourSA kriz yılı olan 2009'u Türkiye'de 60 yeni mağazayla kapatmayı amaçlıyor.

1500 kişiyi işe alacak
Bu yıl Sefaköy'deki 212 AVM'de, Erzurum AVM'de ve Bahçelievler'de hipermarket açacaklarını bildiren CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, ilk yarıda açtıkları kadar süpermarketi ikinci altı ayda açacaklarını, ikinci yarıda bin 500 kişi daha istihdam edeceklerini söyledi. Kendilerine 2008 yılında üç yıllık hedef koyduklarını belirten Vicaire, "Bu hedef doğrultusunda 2011 sonunda 300'den fazla mağazamız olmasını planlıyoruz. 2009'da büyüme hızımız ciddi anlamda ivme kazandı. 2008'de 28 süpermarket ve üç hipermarket açtık. Sadece bu yıl ilk yarıda 2008'de açtığımız kadar süpermarketi faaliyete geçirdik" dedi.

Gıda satışları arttı
Türkiye'deki krizin bugüne kadar yaşanan krizlerden ve dünyada meydana gelen krizden farklı olduğunu söyleyen Vicaire, "2001'deki krize göre de çok büyük bir fark bulunuyor. 2001'deki krizde tüm tüketim kalemlerinde `bıçak gibi' bir kesilme yaşanmıştı. Bu krizdeyse sistemin ciddi şekilde direndiğini, gıda sektöründeki büyümenin aynı şekilde devam ettiğini söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu.

Guillaume Vicaire, "Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk çeyrekte en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda gıda sektöründe yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı" şeklinde konuştu. Türkiye ekonomisi ve pazarına çok iyimser yaklaştığını ifade eden Vicaire, "Türkiye'nin Avrupa içinde gıda sektöründe en dinamik ülke olduğuna inanıyorum. Her ne kadar geçmişteki büyüme hızına göre daha yavaş, ağır seyreden bir büyüme olsa da gıda sektöründe yine geçtiğimiz yıla göre bir büyümeyi izleyebiliyoruz" dedi.

Dağıtım zincirlerinin Türkiye'de yeni mağazalar açtığını, yatırımlar yaptığını, Türkiye'de genç bir nüfus olduğunu ve kentleşmeye yönelmenin hız kazandığını anlatan Guillaume Vicaire, ekonominin hızla büyüdüğünü, perakendenin Türkiye'de halen gelişim gösterdiğini kaydetti.

Vicaire, Türkiye'de 16 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Düşüncemiz burada kalıcı olmak ve Türkiye'de büyümektir. Birinci arzumuz Türkiye'nin büyümesine eşlik etmektir, Türkiye'de çok daha fazla müşteriye hitap edebilmek adına CarrefourSA çözümlerini üretebilmektir. Geçen yıl sizlere 3 yıl içerisinde mağaza sayımızı ikiye katlamak gibi hedefimiz olduğundan bahsetmiştim.
Geçen yıl vermiş olduğumuz sözümüzün, yaptığımız açıklamanın halen geçerli olduğunu, aynı yolda ilerlediğimizi söylemek isterim. Bu aşamada ticari koşullar elverdiği ölçüde de, müşterilerin ihtiyacı olduğu ölçüde organik olarak büyümeye, yeni mağazalar açmaya veya mevcut mağazaların satın alınması yoluyla büyümeye devam edeceğiz."

`Talep artar, kriz biter'
Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda da 60 mağazaya ulaşacaklarını bildirdi. Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını belirten Guillaume Vicaire, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşündüğünü belirtti. Vicaire, gıda dışı sektörlerde bir gerileme olduğunu, tüketicinin krize tepki verdiğini, birinci derecede ihtiyacı olan tüketimlerini ötelediğini ve gıdayı öne aldığını belirterek, gıdada ikinci yarıyılda büyümenin daha fazla olacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

`Avrupa'nın en iyi pazarı'
16 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren CarrefourSA'nın 7 bin 500 çalışanı olduğunu belirten genel müdür Vicaire, 2011 sonuna kadar çalışan sayısını ikiye katlamayı planladıklarını anlattı. Türkiye'nin, Avrupa'nın en iyi pazarı olduğunu söyleyebileceğini ifade eden Guillaume Vicaire, Carrefour ve Sabancı Grubu olarak Türkiye'de yatırım yapmaya, yeni iş imkanları yaratmaya devam edeceklerini anlattı. (Radikal)

Bahçelievler açılıyor
CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacağını belirterek, mağazanın, 105 milyon lira yatırım yapılarak Carrefoursa'nın Türkiye'ye kazandırdığı 12. alışveriş merkezi olduğunu söyledi.

Bahçelievler AVM'nin 58 bin metrekare kapalı alan ile yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağını, 8 bin metrekare net satış alanından oluşan Carrefoursa hipermarketin ise sadece mağazada yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Vicaire, söz konusu alışveriş merkezinde 54 satış mağazası bulunduğunu, tüm satış mağazalarının kiralanmasının tamamlandığını anlattı.

Kamuya destek
Guillaume Vicaire, alışveriş merkezi inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanda yeni hastane binaları tamamlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tesliminin yapıldığını, ayrıca yeni bir hastane bloku yapılması amacıyla 5 milyon liralık daha bütçe ayrıldığını, yetkililere bağış önerisinde bulunduklarını bildirdi.
Radikal

Carrefour'u Avrupa'da bir tek Türkiye güldürdü

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, Türkiye'nin Avrupa'daki en dinamik ülke olduğunu belirterek, yıl sonuna kadar 60 mağaza açacaklarını bildirdi

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda ise 60 mağazaya ulaşacaklarını bildirdi.

Vicaire, Türkiye'deki krizin bugüne kadar yaşanan krizlerden ve dünyada meydana gelen krizden farklı olduğunu belirterek, 2001'deki krizde tüm tüketim kalemlerinde "bıçak gibi" bir kesilme yaşandığını, bu krizde ise sistemin ciddi şekilde direndiğini, gıda sektöründeki büyümenin aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Vicaire, "Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk çeyrekte en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda gıda sektöründe yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı" dedi.

EN DİNAMİK ÜLKE BURASI

Türkiye ekonomisi ve pazarına çok iyimser yaklaştığını ifade eden Vicaire, "Türkiye'nin Avrupa içinde gıda sektöründe en dinamik ülke olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Dağıtım zincirlerinin Türkiye'de yeni mağazalar açtığını, yatırımlar yaptığını, Türkiye'de genç bir nüfus olduğunu ve kentleşmeye yönelmenin hız kazandığını anlatan Vicaire, ekonominin hızla büyüdüğünü, perakendenin Türkiye'de halen gelişim gösterdiğini kaydetti.

'HEDEFİMİZ KALICI OLMAK'

Soruları cevaplayan Vicaire, Türkiye'de 16 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Düşüncemiz burada kalıcı olmak ve Türkiye'de büyümektir. Birinci arzumuz Türkiye'nin büyümesine eşlik etmektir. Geçen yıl sizlere 3 yıl içerisinde mağaza sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğundan bahsetmiştim. Sözümüz, yaptığımız açıklama halen geçerli."

Çalışan sayısı katlanacak

Guillaume Vicaire, '2011 sonuna kadar çalışan sayınız ikiye mi katlanacak?' sorusu üzerine, 'Evet, çalışan sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğunu geçen yıl söylemiştim' dedi. Vicaire, Carrefoursa'nın 7 bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin 42 il ve 16 ilçesinde 175 mağaza ile faaliyet gösterdiğini, söyledi.

Bahçelievler AVM açılıyor

Vicaire, Ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacağını belirterek, mağazanın, 105 milyon lira yatırım yapılarak Carrefoursa'nın Türkiye'ye kazandırdığı 12. alışveriş merkezi olduğunu söyledi. Bahçelievler AVM'nin 58 bin metrekare kapalı alan ile yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağını, 8 bin metrekare net satış alanından oluşan Carrefoursa hipermarketin ise sadece mağazada yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Vicaire, AVM inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanda yeni hastane binaları tamamlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tesliminin yapıldığını, ayrıca yeni bir hastahane bloku yapılması amacıyla 5 milyon liralık daha bütçe ayrıldığını, yetkililere bağış önerisinde bulunduklarını bildirdi. Arsanın daha önce Hazineye ait olduğunu hatırlatan Vicaire, "Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı ve daha sonra biz o arsada belediyeye 6 adet bina yaptık' dedi. "Arsayı 6 bina karşılığında mı almış oldunuz?' sorusuna Vicaire, "Evet' dedi.

Krizi iç tüketim artışı bitirir

Guillaume Vicaire, 2001'e göre süpermarketlerin çok daha yaygın açılmaya başladığını, Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti: 'Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşünüyorum. Krizden etkilenen diğer ülkelerin aksine, Türkiye'de iç talep ve iç tüketim o kadar canlı ki, bu, krizden çıkmak için ciddi bir şekilde bir etken oluyor. Türkiye, krizin etkisinden çabuk kurtulacak" dedi.
Yeni Şafak

CarrefourSa'dan 60 yeni mağaza 
 
`Gıdadan bir Türkiye kısmadı 7 bin yeni eleman alacağız'

Gıda perakendeciliğinde Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içinde krizde en iyi rakamları elde eden ülke olduğunu belirten Carrefoursa Genel Müdürü Vicaire, iki yıl içinde mağaza sayılarını ikiye katlayacaklarını açıkladı.

Sabancı Holding ve Fransız Carrefour'un perakende sektöründeki ortak iştiraki Carrefoursa'nın Genel Müdürü Guillaume Vicaire, organik ve inorganik büyüme stratejileri çerçevesinde 2011 sonu itibariyle mağaza sayılarını 300'ün üzerine çıkarmayı ve 7 bin kişilik yeni istihdam yaratarak toplamda 15 bin civarı istihdama ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Vicaire, "Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda gıda sektöründe yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı" şeklinde konuştu. Genel Müdür Vicaire, Carrefoursa'nın Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin Parksa Hilton'da düzenlediği basın toplantısında, Carrefoursa'nın 7 bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin 42 ilinde ve Anadolu'nun 16 ilçesinde 175 mağaza ile faaliyet gösterdiğini söyledi.

"Türkiye'de en çok mağazayı bu yılın ilk yarısında açtık" diyen Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda ise 1500 yeni istihdamla 60 mağazaya ulaşacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin gıda sektörü büyümesinde ilk 6 ayda Avrupa'da birinci olduğunu belirten Guillaume Vicaire, 2001'e göre süpermarketlerin çok daha yaygın açılmaya başladığını, Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşünüyorum. Krizden etkilenen diğer ülkelerin aksine, Türkiye'de iç talep ve iç tüketim o kadar canlı ki, bu, krizden çıkmak için ciddi bir şekilde bir etken oluyor." Vicaire bir soru üzerine Türkiye'de sadece organik değil satın alma yoluyla da büyüyecekleri söyledi.

Sistem krize direniyor `bıçak gibi' kesilme yok

Carrefoursa Genel Müdürü Vicaire, Türkiye'de bugün 2001'deki krize göre çok büyük bir fark bulunduğunu ifade etti. Vicaire, 2001'de tüm tüketim kalemlerinde "bıçak gibi" kesilme yaşandığını, bu krizde ise sistemin ciddi şekilde direndiğini, diğer alanlarda tüketim gerilerken gıdadaki büyümenin aynı şekilde devam ettiğini söyledi.

Perakendede gıda dışı sektörlerde gerileme olduğunu belirten Vicaire, "Tüketici birinci derecede ihtiyacı olan tüketimlerini öteledi ve gıdayı öne aldı" dedi. İlk yarıda gıdada yüzde 8-10 büyüme olduğunu belirten Vicaire, ikinci yarıyılda büyümenin daha fazla olacağını kaydetti.

İkinci altı ay gıdada satışlar en az % 10 artar

Perakendede gıda dışı sektörlerde gerileme olduğunu belirten Vicaire, "Tüketici birinci derecede ihtiyacı olan tüketimlerini öteledi ve gıdayı öne aldı" dedi. İlk yarıda gıdada yüzde 8-10 büyüme olduğunu belirten Vicaire, ikinci yarıyılda büyümenin daha fazla olacağını kaydetti.

Bahçelievler'deki arsa karşılığı 6 bina yapıp teslim ettik

Vicaire, Ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacağını belirtti. Vicaire, alışveriş merkezi inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanda yeni hastane binaları tamamlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tesliminin yapıldığını belirterek, "Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı ve o arsada belediyeye 6 adet yeni kamu binası yapıp teslim ettik" diye konuştu.
Vatan


Geri Dön