21 / 05 / 2024

Çatalca Akalan İlkokulu'nun velileri yeni okul istiyor!

Çatalca Akalan İlkokulu'nun velileri yeni okul istiyor!

Çatalca Akalan İlkokulu öğrenci velileri, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün 2014 yılında kendilerine okul yaptırma sözü vermesine karşın, aradan 3 yıl geçtiği halde herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.



Dönemin Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ve Akalan Muhtarı Halil Akgeyik ile birlikte, 30 Haziran 2014 tarihinde yıkılarak yeniden yapılması planlanan Akalan İlkokulu'nda incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kaymakam Taşdan'dan okulun en kısa sürede yıktırılmasını istedi. Mevcut okulunun yıkılmasının ardından 10 derslikli modern bir okul yapılacağını açıklayan Başkan Akgün; "Akalan Köyü benim için çok özeldir. Uzun yıllardır Akalan halkıyla aramızda çok özel bir bağ oluştu. Ben hepsini ailem, kendimi de bu köyün bir parçası olarak görüyorum. Söz konusu olan okul olunca hassasiyetim iki kat arttı. Bu açıdan Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara ile birlikte bu okulu Akalan'a yakışır şekilde tamamlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na kazandıracağız" sözünü verdi. 


Öğrencilerin sağlığı tehlikede

Aradan üç yıl geçmesine rağmen yeni okulun inşaatına başlanmaması üzerine rahatsız olduklarını belirten ve Başkan Akgün'e sitem eden öğrenci velileri, yıkık dökük haldeki okulu göstererek, “Okulumuzun hali bu. Bu okulda çocuklarımızın sağlığı tehlike altında. Okula tadilat yaptırmak istediğimiz zaman da bize yeni okul yapılacak deniliyor. 3 sene bitti ama çivi bile çakılmadı. Bu sınıflarda, bu tuvaletlerde öğrencilik olur mu? Yapmayacaklarsa biz mahalle hakkı olarak tadilatımızı yapalım. Yazık bu çocuklara" tepkisini gösterdi. Mahalle Muhtarı Halil Akgeyik ise "Yeniden proje çizildi. İnşallah bu sefer bakanlık onay verirse inşaat başlayacak" diyerek projenin Çatalca Belediyesi'le ilgili olduğunu ifade etti.


Bir buçuk yıl bekletildik

Konu hakkında gazetemize konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise okulun temelini bu sene atacaklarını belirterek, “Hayırsever eğitim gönüllülerimiz ile görüşüyoruz. Normalde bu okulun iki sene önce yapılması gerekiyordu. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü 1 buçuk senede yaptı. Yani bir buçuk yıl bekletildik” dedi. Proje hakkında ortaya atılan iddialara da açıklık getiren Başkan Akgün, “Onlar bizim projemiizn çok gerisinde. Projemizde olması gereken her şey vardı. Projemiz tamam” açıklamasını yaptı. Akgün açıklamasının sonunda, “Adam devlete okul yapacak parasıyla rezil oluyor” tepkisini gösteren Akgün, “Çatalca Belediye Başkanımız sayın Cem Kara ile istişare halindeyiz. Okullar kapandıktan sonra onlar yıkımını yapacak biz de inşaatına başlayacağız” bilgisini verdi. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön