ÇATIDER'DEN Geleceğin mimarlarına yatırım!
Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin çatı sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bugüne kadar 51 okulda düzenlediği 168 eğitime 7166 öğrenci ile yaklaşık 150 akademisyen ve öğretmen katıldı.
Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), her sene mimarlık fakültelerinin “Yapı Malzemeleri” ve “Yapı ve Yapım Yöntemleri” dersleri kapsamında düzenlendiği ‘Uygulamalı Çatı Kaplama Malzemeleri ve Çatı Sistemleri Eğitimleri’ 2019 yılı bahar döneminde de Türkiye genelindeki farklı üniversitelerde sürdürecek.
2004 yılından bu yana sürüyor
Çatı konusunda toplumsal bilinci artırmayı ve çatı sektörünü geliştirmeyi misyon edinen ÇATIDER, ilk adımı 2004'te İTÜ’de ‘Çatı Sistemleri Hakkında Teorik ve Uygulamalı Eğitimler ve Seminerler’ etkinliğiyle attı. Şimdiye kadar 51 okulda gerçekleştirilen 168 eğitimle 7166 öğrencinin yanı sıra 150’e yakın akademisyen ve öğretmene ulaşıldı.
Uzmanlarından uygulamalı eğitim fırsatı
ÇATIDER üyesi firmaların uzmanlarının verdiği eğitimlerde, sorularına uzmanlarından yanıt alan mimar adayları, uygulamaları izleme imkânına da sahip oluyor. Konu başlıkları, ÇATIDER üyesi firma eğitmenleri tarafından 1/1 ölçeğinde büyük boy uygulama maketleriyle masaya yatırılırken, metal, kiremit, membran (bitümlü ve sentetik) ve çimento esaslı malzemelerle çatı kaplama sistemleri ayrı ayrı ve uygulamalı olarak gösteriliyor.
Öğrencilere ‘İş güvenliği – çatıda – yüksekte çalışmanın tehlikeleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar’, ‘Çatı ustasının tanıtımı, özellikleri’, ‘Kullanılan el aletleri, yardımcı malzemeler’, ‘Çatı sistemleri soğuk ve sıcak çatılar, havalandırma, yoğuşma, yalıtımlar, yağmur suyu sistemleri’, ‘Çatı kaplama malzemesinin tanıtılması ve doğru uygulama esasları’ konularında önemli bilgiler veriliyor.
“Binlerce öğrenciye ulaştık”
ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, yoğun ilgi gören eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini dile getirerek, şöyke konuştu:
“Sektörün nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasını hedefleyen eğitimlerimizin yanı sıra, geleceğin mimarlarına da katkı sağlamaya odaklanıyoruz. Çatı sektörünün geleceği çok parlak, biz de sektörümüze katılacak gençlere şimdiden destek olmaya önem veriyoruz. Farklı alanlardaki eğitim çalışmalarımız artarak devam edecek.”