03 / 05 / 2024

Çatık Madenciliğin sahibi İsmet Çatık'tan Ankara'ya okul!

Çatık Madenciliğin sahibi İsmet Çatık'tan Ankara'ya okul!

"Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında Vali Yüksel ile Çatık Madencilik Hafriyat ve Taahhüt şirketi sahibi İsmet Çatık arasında, "Sibel-İsmet Çatık İlköğretim Okulu" yapımı için Valilikte protokol imza töreni düzenlendi



 

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentte devam eden yaklaşık üç bin derslik inşaatının, Anadolu topraklarında bir vilayetin inşa halinde tuttuğu en yüksel rakam olduğunu belirterek, "Önümüzdeki üç yılda Ankaradaki derslik sayısını 30 bine, derslik başına düşen öğrenci sayısını ise 30un altına düşüreceğiz" dedi.

Yüksel, Mamakta yapılacak 24 derslikli okulun maliyetinin yaklaşık 2,5 milyon lira olduğunu belirterek, "Sayın Çatık, bugün ben bu topraklara görevimi yerine getireceğim diyor ve Ankaralı çocukların daha iyi eğitim alması için çok önemli bir miktarı bize bağışlamış olacaktır. Kendisine teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Bu okulun yapılmasında temel etken olan Sibel Çatıkın, rahatsızlığı nedeniyle imza törenine gelemediğini ifade eden Yüksel, 25. protokolün, İsmet Çatık ile imzalanacağını söyledi. Hayırseverlerin eğitime son 7 ayda 55 milyon liranın üzerinde yardımda bulunduğunu anlatan Yüksel, "Çocuklarımızı medeni alemde hak ettikleri şekilde kaliteli bir eğitimle bütün dünya çocuklarıyla yarıştırmaya devam edeceğiz. Onları ileride dünyada söz sahibi insanlar yapacağız. Derslik başına düşen öğrenci sayısının düşürülmesi, tek tedrisata geçilmesi ve çocukların internetle bütün bilgilere ulaşmasını sağlamak hedefimizdir" dedi.

Genel bütçeden ayrılan pay ve hayırsever destekleriyle şu anda yaklaşık 3 bin derslik yapımının inşaatının devam ettiğine dikkati çeken Yüksel, şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 bin derslik inşaatı, Anadolu topraklarında bir vilayetin inşa halinde tuttuğu en yüksel rakamdır. Önümüzdeki üç yılda Ankaradaki derslik sayısını 30 bine, derslik başına düşen öğrenci sayısını ise 30u altına düşüreceğiz."

Hayırseverlerin yürekleriyle buluşmaya devam edeceklerini ifade eden Yüksel, hayırseverlerin gazete haberleriyle kendilerine ulaştığını, bu nedenle basına teşekkür etmek istediğini bildirdi.

Hayırsever İsmet Çatık da yapılacak okulun hayırlı olması dileğinde bulunarak, eğitime yapacakları yardımların devam edeceğini kaydetti.

Sibel-İsmet Çatık İlköğretim Okulu inşaatının müteahhidi İsmail Özdemir de maddi olanakları doğrultusunda ellerinden geleni yapmaya başladıklarını ve bunun devamını da getireceklerini bildirerek, "Umarız başka Ankaralı hemşehrilerimizle veya bu ülkeden kazanan vatandaşlarla bu güzel duyguyu tadarız. Geleceğin insanlarına yatırım yapmakta okul en iyi hizmettir" diye konuştu.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da eğitime hayırsever desteğini 100 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, protokol aşamasında olan 10 hayırseverin bulunduğunu söyledi. İldeki 24 bin derslik sayısını 30 bine çıkarmak istediklerini anlatan Aydoğan, yaklaşık 3 bin dersliğin inşaatının devam ettiğini kaydetti.

 

Başkentte bugün itibarıyla 70 bin 1. sınıf öğrencisinin kaydını yaptırdığını bildiren Aydoğan, okul öncesi eğitimin Ankarada zorunlu hale gelmesi nedeniyle daha çok hayırsever katkısına ihtiyaç olduğunu, hayırseverlerin prefabrike de olsa sınıf yaptırmalarını istedi.

AA


Geri Dön