Çay, şeker, ayçiçek derken bir ürüne daha dev zam! Markette gördünüz mü paket paket atın
Çay, şeker, ayçiçek yağına gelen zamların ardından vatandaşa bir darbe daha geldi. Geçtiğimiz aylara kadar 40 TL'den satılan ve mutfağın vazgeçilmezi olarak bilinen bir ürünün fiyatı 60 TL'ye çıktı. Eski fiyattan ürünü bulanların paket paket alması yoksa zamlı fiyattan alacakları ifade edildi.Geçtiğimiz haftalarda ayçiçek yağı, şeker ve çaya art arda gelen zamlar, vatandaşın sabah kahvaltısını çok daha pahalı hale getirmişti
Türkiye'de zam yağmuru hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ayçiçek yağı, şeker ve çaya art arda gelen zamlar, vatandaşın sabah kahvaltısını çok daha pahalı hale getirmişti. Son gelen haberle birlikte vatandaşın sabah kahvaltısı bundan sonra daha da pahalı olmaya başlayacak.
Üretici, maliyetlerin arttığı gerekçesiyle yumurta fiyatlarında artışa gitti. Birkaç hafta önce 30’luk kolisi 30 lira olan yumurtaya bir zam daha geldi. Diyarbakır’da da yumurta fiyatlarına zam yapılarak 30’luk yumurta kolisi 60 lirayı buldu. Zarar ettiklerini söyleyen üretici, fiyatın 70 liraya çıkması gerektiğini söylüyor.
FİYATI 60-70 TL'YE KADAR DAYANDI
Sol Haber'de yer alan habere göre Diyarbakır’da yumurta işletmeciliği yapan Vehbi Yalın, yumurta üretim maliyetlerinin ciddi oranda arttığını ve üreticilerin zararda olduğunu söyledi. Artan maliyetlere dikkat çeken Yalın, fiyatın 60-70 lira bandına gelmesi gerektiğini söyledi. Yalın “Şuanki fiyatlara göre bile üretici hala zararda. Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 bandında. Kahverengi yumurta ise şuan piyasada yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 TL daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığından dolayı çok geri kalmıştı. Şuanki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zararda” dedi.
"ÜRETİCİ OLARAK AYAKTA KALAMIYORUZ"
“Yaz sezonu iş yok ve üretim fazlalığından dolayı yumurta para etmiyor” diyen Yalın “Birçok tavukçu zararda olduğu için üretimini kapattı, tavuklarını kesti. Piyasada mal daralınca fiyatlar olması gereken seviyeye geldi. Ama bu fiyatlar da yetersiz, yeni bir zam gelmesi lazım. Çünkü bu fiyatlarla üreticinin ayakta kalma şansı zayıf. Fiyatların düşük olması üreticiyi iflasa götürdü. Yüzde 30-40 zarar var. Bütün üreticiler borç altında. Bu fiyatların üstüne biraz daha gelmesi lazım ki üretici ayakta kalabilsin. Yumurtanın kolisinin perakendede 60-70 TL bandında satılması lazım ki, üreticiyi kurtarsın” şeklinde konuştu.
2022 hububat desteği ne kadar? Hububat fark ödemesi 2022 ne kadar?
Almanya, Türkiye’den işçi istiyor! Maaşlar göz dolduruyor! İşte detaylar!
ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?