17 / 05 / 2024

Çayırova'da verilen tapular iptal edildi

Çayırova'da verilen tapular iptal edildi

Çayırova Belediyesi tarafından tapuları iptal edilen mahalleli Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştürülmeyince arbede çıktı



Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde eski belediye başkanının verdiği arazi tapuları bugünkü yönetim tarafından iptal edilen hak sahipleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştürülmeyince, mağdurlar ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Olayda, biri muhtar 3 kişi gözaltına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun gruptan 3 kişi ile görüşmesinin ardından gerginlik sona erdi.

Çayırova Belediyesi tarafından Şekerpınar Mahallesi'nde bin 40 vatandaşa ait arazi tapularının geçen yıl iptal edilmesinin ardından mağdur oldukları gerekçesiyle sorunun çözümünü isteyen hak sahipleri, Gebze'deki Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasına geldi.

Şekerpınar Cumhuriyet Mahallesi Mağdurları Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Şahinler ile beraberindeki grup, binaya sokulmadı. Zabıta ile güvenlik güçlerinin de bina önünde barikat kurması sonucu, grup ile güvenlik güçleri ve zabıta arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yoğun işleri yüzünden görüşemeyeceğini bildirilmesine rağmen topluluk bina önünden ayrılmadı.

Bu arada, Dernek Sözcüsü Fedakar Bayburt, yaptığı konuşmada, Karaosmanoğlu'nun sorunu çözme sözü verdiğini, bu sözünü tutmasını beklediklerini söyledi. Bayburt, şöyle dedi:

"Milletvekillerini, belediye başkanlarını sıcak odalarda koltuklarda oturmaları için seçmedik. Onları bu göreve biz getirdik, biz oy verdik, ama onlar bize zulüm ederek bizim tapulu mallarımızı elimizden alıyorlar. Üstelik görüşme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Seçim zamanı zabıtayla mı, polislerle mi geliyorlardı da bugün bizlere zabıtalardan ve polislerden barikatlarla karşılıyorlar."

Bu arada, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Şevket Karayiğit, Dernek Başkanı Faruk Şahinler'e, yaptıklarının yasal olmadığını söyleyerek dağılmalarını istedi.

Yapılan tüm uyarılara rağmen topluluk binanın önünden ayrılmayınca, vatandaşlar ve emniyet güçleri arasında arbede yaşandı, güvenlik güçlerinin cop kullandığı görüldü. Topluluğun dağılmaması üzerine, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Necati Apaydın ile 2 kişi gözaltına alındı.

-BAŞKAN GÖRÜŞTÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun gruptan 3 temsilci ile görüşeceğinin bildirilmesi üzerine, Dernek Başkanı Faruk Şahinler ve beraberinde 2 kişi Karaosmanoğlu'nun makamına çıktı.

Görüşmenin ardından Şahinler, Karaosmanoğlu'nun olayın yargıya intikal ettiğini, bu nedenle yapacak bir şeyinin olmadığını, yargı kararının beklenmesi gerektiğini söylediğini bildirdi.

Topluluk, daha sonra dağıldı.
AA

 


Geri Dön