29 / 04 / 2024

Cazibe Merkezleri Programı son halini aldı!

Cazibe Merkezleri Programı son halini aldı!

Valiler Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı'nın son halini aldığını ve kısa bir süre içerisinde kamuojyuyla paylaşılacağını açıkladı.



Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım Valiler Toplantısı'na katıldı. Başbakan Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı'nın son halini aldığını ve kısa bir süre içerisinde kamuojyuyla paylaşılacağını açıkladı. Yıldırım, ''böylece Doüu ve Güneydoğu'daki 23 ilimizde yeni bir kalkınma hamlesi başlamış olacak'' dedi. 

 

15 yıldır Türkiye'nin 81 ilinde yaptıklarını ortada olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu sürede 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaparak hizmete aldıklarını da aktardı. 

 

Dünyanın hayranlık ile izlediği dev projeleri bir çok engele rağmen ülkeye kazandırdıklarını ve kazandırmaya da devam ettiklerini söyleyen Yıldırım, ''dünyadaki 10 mega projenin 5'ini Türkiye olarak biz yaptık'' dedi.

 

Cazibe Merkezleri programı; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ilde süper teşvikler verilmesini öngörüyor. 

 

Programa bağlı iller şu şekilde: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van.
 


Geri Dön