26 / 12 / 2024

Çek ile vergi borcu ödeme!

Çek ile vergi borcu ödeme!

Taşınmaz mallar, yılın belli dönemlerinde belli vergilere tabi tutuluyor. Örneğin emlak vergisi, kira gelir vergisi gibi.. Peki bu vergiler çek ile ödenir mi? İşte çek ile vergi borcu ödeme..



Çek ile vergi borcu ödeme!

Devletin veya devletten aldığı yetkiye dayanan kamu tüzel kişilerinin, geniş anlamdaki faaliyetlerinin gerektirdiği harcamaları karşılamak ve amme hizmetlerinin gereklerini yerine getirmek gayesiyle, ekonomik birimlerden kanunda öngörülen esaslara uymak kaydıyla ve hukuki zorlama altında özel bir karşılık vaadi olmaksızın geri vermemek üzere aldıkları para tutarları "vergi" olarak tanımlanıyor.


Taşınmaz mallar, yılın belli dönemlerinde vergiye tabi tutuluyor. Örneğin emlak vergisi; kiraya konu olan gayrimenkulün kira gelir vergisi gibi vergiler taşınmaz mallar için ödeniyor.


Vergiler için birden fazla ödeme seçeneği bulunuyor:

1- Yetkili banka şubelerine ödeme yöntemi. 

2- İnternet yoluyla bankalar aracılığıyla ödeme yöntemi.

3- Vergi Dairelerini kullanarak vezne aracılığıyla ödeme yöntemi.

4- Çek ile ödeme yöntemi. 


Yukarıda da görüldüğü üzere vergi ödemeleri çek ile de yapılabiliyor. Peki, "Çek ile vergi borcu nasıl ödenir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çek ile vergi borcunun ödenmesi..

Vergiler mükellefin kendisinin düzenleyeceği bir çek ile de ödenebilmektedir. Çekle yapılacak ödemelerde, çekin ödemenin yapıldığı günde veya bir önceki günde düzenlenmiş olması gerekmektedir. 


Çekler, bankaya veya vergi dairesinin veznesine teslim edildiği gün vergi ödenmiş sayılacaktır.



Kira vergisinin banka aracılığı ile ödenmesi!




Geri Dön