28 / 04 / 2024

Çekmeköy Belediyesi'nden inşaatta yaşayan aileye eşyalı ev!

Çekmeköy Belediyesi'nden inşaatta yaşayan aileye eşyalı ev!

Çekmeköy Belediyesi, inşaatta yaşayan 2 çocuklu aileyi, sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Çekmeköy Belediyesi, soğuk bir kış gecesinde telefonla gelen ihbarı değerlendirerek, inşaatta yaşadıkları belirlenen Saburtaşlı ailesine ulaştı...



Kar yağışının yoğun olduğu bir gecede iki çocuklarıyla birlikte inşaatın bir odasında yaşam mücadelesi veren aileyi, komşuları belediyeye bildirdi.  Gece geç saatlerde gelen ihbarı değerlendirerek, sağlık ekipleri ile birlikte ailenin yanına giden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir dramla karşılaştı.

 

Büyükşehirde hayata tutunma çabası


Büyük umutlarla göç ettikleri büyükşehirde, hayatta tutunmaya çalışan ailelerden sadece biri olan Saburtaşı ailesine yardım eli uzatan Çekmeköy Belediyesi, aynı gecenin sabahında hayırsever işadamlarını harekete geçirerek aileyi bir eve yerleştirdi. İlçe sınırlarında tutulan evin bir yıllık kirasını peşin ödeyen Çekmeköy Belediyesi, yine hayırseverler aracılığı evi eşyalarla döşedi. İki çocuğun giyim ve okul masraflarını da üstelenen Çekmeköy Belediyesi, Baba Esar Saburtaşlı’yı da ilçede bulunan özel bir fabrikada işe yerleştirdi.

 

Çalışmaları yakından takip eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Yerlerini yurtlarını bırakıp daha iyi bir hayat umuduyla göç eden vatandaşlar maalesef geldikleri yerlerde her zaman umduklarını bulamıyorlar. Bu ailemiz de onlardan bir tanesi. Fakat bu aile duyarlı bir komşuya sahip olduğu ve bizi bilgilendirdikleri için daha şanslılar. İhbarı aldığımız andan itibaren ailenin hayat şartlarını normalleştirmek için elimizden geleni yaptık. Bu çalışmalarda hayırsever vatandaşlarımızın da payı var.   Allah sebep olan ve yardım eli uzatan herkesten razı olsun. Bundan sonrası için çocukların eğitim hayatına devam etmeleri birinci önceliğimiz. Bu konuda aile uyarıldı. Babayı işe yerleştirdik. İlerleyen dönemde de takipçileri olacağız,” dedi. 

 

Çekmeköy Belediyesi ayrıca soğuk kış günlerinde yakacak ihtiyacı olan aileler için hayırsever vatandaşların hazırladığı kömürlerin dağıtılması konusunda da koordinatörlük yaptı.


Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön