12 / 05 / 2024

Çekmeköy'deki büyük yatırımlarda sona geliniyor!

Çekmeköy'deki büyük yatırımlarda sona geliniyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, modern ve model Çekmeköy vizyonuna uygun yatırımları yerinde inceledi. Eğitim, sağlık ve kültür alanlarında Çekmeköy’ün marka değerini yükseltecek projeleri inceleyen Poyraz, projelerdeki son durum hakkında bilgi al



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve yardımcıları, ilçede yapılan yatırımları yerinde inceledi. Ziyaretleri sırasında Başkan Poyraz’a Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları, Şenol Çetin, Eyüp Yıldırım, Şahmettin Yüksel, Ahmet Epli, Fatih Sırmacı,Hasan Öztürk ve Latif Coşar’da eşlik etti.


Projelerde büyük aşama kaydedildiğini belirten Başkan Poyraz “ Devlet hastanesi, kültür merkezi, nikah sarayı ve kapalı pazar yeri gibi Çekmeköy’ün çehresini değiştirecek büyük projelere imza atmak bizim için son derece önemli. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz. İlçemizi İstanbul’da bir marka haline getireceğiz.”dedi.

 

Nikah Sarayı


Çekmeköy Nikah Sarayı’nda 2 Nikah salonu, yemekli düğünler için 1 kapalı salon, açık hava düğünleri için 1 açık salon bulunacak. Yeni bir hayata ilk adımlarını atan vatandaşlarımız, çalışmalar tamamlandığında en mutlu günlerini tüm sevdikleri ile paylaşacakları modern ve konforlu Nikah Sarayına kavuşmuş olacaklar.

 

Kapalı Pazar Yeri


Mehmet Akif Mahallesi’nde yapımı devam 27, 000 metrekare alana sahip kapalı pazar yerinin 2015 yılının ilk çeyreğinde teslim alınması planlanıyor. Kapalı Pazar Yeri içerisinde  kreş ,servis ve ambulans bulunduracak

 

Cumhuriyet Mahallesi Kültür Merkezi


2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Cumhuriyet Mahallesi Kültür Merkezi Bir bodrum bir zemin ve 5 normal kattan oluşacak kültür merkezinin toplam inşaat alanı 4 bin 500 m2 olacak. Bodrum katlarında otopark, zemin katta fuaye alanları, sergi salonları olacak. Binanın birinci katında bekleme salonu, derslikler ve sergi salonları, ikinci katında idari birimler ve derslikler, üçüncü katında kafeterya, sergi salonları, dördüncü katında 500 kişilik tiyatro/ sinema/ konferans salonu, beşinci katında seyir terası olacak. 


Betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşan, son teknoloji imkanlarının kullanılacağı binanın dış Cephe kaplamaları; cam, alüminyum ve çelikten yapılacak. İki asansörlerden bir tanesi sadece engelli vatandaşların kullanımına sunulacak. 2014 teknolojisi ile yapılacak bina, kendi enerjisini kendi üretebilen bir donanıma sahip olacak.

 

 

Çekmeköy Devlet Hastanesi


Çekmeköy deki büyük yatırımlarda sona geliniyor!


Alemdağ Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan 170 yataklı hastanede; acil servis, poliklinikler, laboratuarlar, yeni doğan üniteleri, radyoloji ve daha birçok birim yer alacak. Devlet Hastanesi’nin 2015 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda teslim alınması bekleniyor.

 


Eğitim Yatırımları da Hız Kesmiyor


Çekmeköy deki büyük yatırımlarda sona geliniyor!


Çekmeköy’ü bir eğitim vadisi haline getirmekte kararlı olduklarını belirten Başkan Poyraz, Ekşioğlu Mahallesi’nde 14 yıldır tamamlanamayan bir binanın Çekmeköy Belediyesi tarafından tamamlandığını belirtti. Binanın tamamlanmasıyla Çekmeköy’e yeni bir okul kazandıracaklarını söyleyen Başkan Poyraz, eğitim yatırımlarının  hız kesmeyeceğini söyledi.


Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön