Genel

Çelebi Holding, 31. öğretmen evini Hatay'da açtı!

Çelebi Holding, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 2008 yılında köy okullarının olduğu bölgelere öğretmenler için ev yaptırma projesi Evimdeyim ile 31nci Çelebi Evini Hatayın Kumlu ilçesindeki Akkerpiç Köyünde açtı

Havaalanlarında yer hizmetleri faaliyetiyle öne çıkan Çelebi Holding, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 2008 yılında köy okullarının olduğu bölgelere öğretmenler için ev yaptırma projesi Evimdeyim ile 31nci Çelebi Evini Hatayın Kumlu ilçesindeki Akkerpiç Köyünde açtı. Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı(TOÇEV) işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında 2013 yılında 50 Çelebi Evine ulaşılması hedefleniyor. 50nci yılda 50 Çelebi Evi sloganıyla yola çıktıklarını belirten Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, Yola 50 okul diye çıktık ama bununla sınırlı kalmayacağız dedi.

Devamı gelecek

Bundan sonra da çeşitli sosyal sorumluluk çalışmalarına destek olmak istediklerini dile getiren Tokgöz, şunları söyledi: Şu anda yürüttüğümüz projeden sonra yaptık bitti şeklinde davranmayacağız. Devamı gelecek. İçerisinde bulunduğumuz her proje bir sonrakinin ufkunu açacak. Yoğun çalışma tempomuzdan dolayı, hayatın bazı yönlerini görmeye vakit bulamıyoruz. Kendi küçük dünyamız içerisinde, bu türden çalışmaların yapıldığının farkında bile değiliz. Ama şimdi evime giderken tatmin olmuş, huzurlu bir şekilde gidiyorum.

Vakıf kurmayı düşünüyoruz

Çeşitli derneklerle işbirliği içerisinde olacaklarını dile getiren Tokgöz, şunları söyledi: Herhangi bir derneğe başkan olmayı düşünmem ancak öncülük etmek adına bir süre de olsa böyle bir görevi üstlenebilirim. İlk planda bizim için önemli olan aile vakfımızı kurmak. Sosyal sorumluluklarda yaşadığım tatmin işle ilgili tatminimden çok daha üstün. Şu an öyle bir düşüncemiz yok ama Allah kısmet ederse belki bir gün kendi vakıf üniversitemizi de kurarız.

Evler 2.5 milyon TLyi bulacak

Evimdeyim projesi için belli bir bütçelerinin olmadığını belirten Tokgöz, şöyle devam etti: 50 lojmanın tamamı bittiğinde 2.5 milyon TLyi geçen bir rakama ulaşılacak. Bunun dışında bir hangi okulun öğretmenleri için ev yapıyorsak, o okula da bir çok yardımda bulunuyoruz. Proje dahilinde dolaylı olarak da olsa çok sayıda çocuğa ulaşmış olduk.

Kendi çocuklarımı köy okullarına getireceğim

KENDİ çocuklarının zor şartları hiç görmediklerini belirten Canan Çelebioğlu Tokgöz, Onların önümüzdeki yıldan itibaren ara ara 1 haftalığına köy okullarında eğitim görmelerini sağlayacağım. Amacım onların kendi durumunda olan çocuklardan biraz daha farklı olanı görebilmeleri. Kurmak istediğimiz vakıf, bizden sonra da devam etmeli dedi.

Sivil Havacılık Okulu 2 yıldan 4 yıla çıkacak

ERZİNCAN Üniversitesi bünyesinde yaptıkları Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile ilgili bilgi veren Canan Çelebioğlu Tokgöz, şöyle konuştu: Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile ilgili ciddi bir bütçe ayırdık. Bu proje çok uzun vadeli. Şu anda 2 yıllık meslek yüksekokulu ancak amacımız orayı lisans programı seviyesine yükseltmek. Oranın yatırımı için Çelebi Holding şirket bütçesinin yanı sıra aile bütçesini de devreye soktuk. Sivil havacılık sektörü devamlı olarak gelişiyor. Elemana ihtiyaç var. Orada okuyan öğrencilere staj imkanı ve iş imkanı vereceğiz.

Afrika ve Rusya pazarlarına gireceğiz

TÜRKİYE dışında 3 ayrı ülkede daha bazı havaalanlarında yer hizmetleri sağladıklarını anımsatan Canan Çelebioğlu Tokgöz, Rusya ve Afrika pazarlarına da girmeyi planladıklarını vurguladı. Tokgöz, Rusya ve Afrika bölgesi bizim için büyük potansiyel. Önce bir Afrika ülkesi ile girip daha sonra yayılabiliriz. O bölgedeki satın alma fırsatlarına bakıyoruz. İskandinav ülkeleri ve İspanya bu konuda potansiyel gördüğümüz yerler dedi.
Hürriyet/Mert TEMİZKAN