29 / 04 / 2024

Çelebi Holding, İzmir Limanı ihalesi sürecinden çekildi

Çelebi Holding, İzmir Limanı ihalesi sürecinden çekildi

Çelebi Holding, İzmir Limanı ihalesi sürecinden çekildiğini bildirdi



Çelebi Holding'ten yapılan açıklamada,  İzmir  Alsancak Limanı işletme hakkının 49 yıllığına devri ile ilgili olarak Mayıs 2007 tarihinde özelleştirme ihalesine çıkıldığı, ihaleyi kazanan Global-Hutchison Konsorsiyumu'nun ardından Çelebi Holding'in ihalede en iyi ikinci teklifi veren firma olduğu anımsatıldı.

Danıştay'ın ihale ile ilgili itirazları ve imtiyaz sözleşmesini karara bağlama sürecinin tamamlanmasıyla 2009 yılının son çeyreğinde ihaleyi birinci olarak kazanan Global-Hutchison Konsorsiyumu'na, ihale bedelinin ödenmesi ve limanın teslim alınması için üç aylık süre verildiği dile getirilen açıklamada, ancak 2008 yılının ikinci yarısından sonra yoğunlaşan global ekonomik ve finansal krizin etkileri dolayısıyla ihaleyi kazanan firmanın ihale bedelinin ödemesini yapamadığı belirtildi.

Bu durumda ihale şartnamesinin amir hükmü gereği Özelleştirme İdaresi tarafından 22 Ocak 2010 tarihinde yapılan tebligatla ihalede ikinci olan Çelebi Holding'e bedelinin ödenmesi ve limanın teslim alınması için 45 günlük süre verildiği ifade edilen açıklamada, ilk 45 günlük sürenin 8 Mart 2010'da tamamlanmasıyla birlikte Çelebi Holding'in 45 günlük ilave süre talep ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Sürenin bitimiyle birlikte Çelebi Holding, İzmir Alsancak Limanı işletme hakkının 49 yıllığına devri ile ilgili olarak açılan ihale sürecinde doğan haklarını kullanmayacağını, Özelleştirme İdaresi'ne resmen bildirdi" denildi.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Çelebi, İzmir Limanı ihalesinden çekildi
ÇELEBİ Holding, İzmir Limanı ihalesi sürecinden çekildiğini açıkladı.

Çelebi Holding'ten yapılan açıklamada, İzmir Alsancak Limanı İşletme hakkının 49 yıllığına devri ile ilgili Mayıs 2007 tarihinde özelleştirme ihalesine çıkıldığı, ihaleyi kazanan Global-Hutchison Konsorsiyumu'nun ardından Çelebi Holding'in ihalede en iyi ikinci teklifi veren firma olduğu belirtildi. Açıklamada, Danıştay'ın ihale ile ilgili itirazları ve imtiyaz sözleşmesini karara bağlama sürecinin tamamlanmasıyla 2009 yılının son çeyreğinde ihaleyi birinci olarak kazanan Global-Hutchison Konsorsiyumu'na, ihale bedelinin ödenmesi ve limanın teslim alınması için üç aylık süre verildiği dile getirildi. Açıklamada, "Sürenin bitimiyle birlikte Çelebi Holding, İzmir Alsancak Limanı işletme hakkının 49 yıllığına devri ile ilgili olarak açılan ihale sürecinde doğan haklarını kullanmayacağını, Özelleştirme İdaresi'ne resmen bildirdi" denildi.
Hürriyet

Çelebi, elini çekti Alsancak özelleşemedi
Yılan hikâyesine dönen İzmir Limanı ihalesinde Çelebi Holding vazgeçince özelleştime süreci sekteye uğradı
Çelebi Holding, İzmir Limanı ihalesi sürecinden çekildiğini bildirdi. Çelebi Holding'ten yapılan açıklamada, İzmir Alsancak Limanı İşletme hakkının 49 yıllığına devri ile ilgili olarak Mayıs 2007 tarihinde özelleştirme ihalesine çıkıldığı, ihaleyi kazanan Global-Hutchison Konsorsiyumu'nun ardından Çelebi Holding'in ihalede en iyi ikinci teklifi veren firma olduğu anımsatıldı. Danıştay'ın ihale ile ilgili itirazları ve imtiyaz sözleşmesini karara bağlama sürecinin tamamlanmasıyla 2009 yılının son çeyreğinde ihaleyi birinci olarak kazanan Global-Hutchison Konsorsiyumu'na, ihale bedelinin ödenmesi ve limanın teslim alınması için üç aylık süre verildiği dile getirilen açıklamada, ancak 2008 yılının ikinci yarısından sonra yoğunlaşan global ekonomik ve finansal krizin etkileri dolayısıyla ihaleyi kazanan firmanın ihale bedelinin ödemesini yapamadığı belirtildi.

DAVA AÇACAK
Açıklamada, "Sürenin bitimiyle birlikte Çelebi Holding, İzmir Alsancak Limanı işletme hakkının 49 yıllığına devri ile ilgili olarak açılan ihale sürecinde doğan haklarını kullanmayacağını, Özelleştirme İdaresi'ne resmen bildirdi" denildi. Şirket verdiği 15 milyon dolarlık teminatı geri alabilmek için dava açmaya hazırlanıyor.

İKİ KEZ ERTELEDİ, UZATMALARI OYNADI
Özelleştirme İdaresi tarafından 22 Ocak'ta yapılan tebligatla ikinci olan Çelebi'ye limanın teslim alınması için 45 gün süre verilmişti. Çelebi ikinci uzatmayı da bekleyerek 45 günlük ilave süre talep etmişti.
Sabah


Geri Dön