03 / 05 / 2024

Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı!

Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı!

Çelik Halat ve Tel Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı.



Çelik Halat tarafından yapılan açıklama şöyle;


Türkiye Taşkömürü Kurumu ("TTK") bünyesindeki Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü'ne ait Yenikuyu Tesisi'nde 20/01/2001 günü halat kayması sonucu meydana gelen kaza sonucu oluşan hasarın tazmini ile ilgili olarak, Zonguldak 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Kararı'nın Yargıtay tarafından da onaylanması neticesinde, Şirketimiz aleyhine oluşan toplam yaklaşık 4.360.000 Türk Lirası hasar bedelinin taksitlendirilmesi ve ödenmesi hususunda TTK ile yapılan görüşmeler çerçevesinde, ilk taksit tutarı olan 1.000.000 (Bir Milyon) Türk Lirası Zonguldak 1. İcra Dairesi'ne 15/08/2014 tarihinde ödenmiştir. İkinci ve üçüncü taksitler aynı tutar ile takip eden ayların 15.gününde ödenecek olup son bakiye 15 Kasım 2014 tarihinde ödenerek kapatılacaktır.

Yargıtay tarafından onanmış olan söz konusu mahkeme kararıyla ilgili karar düzeltmesi talebi de dahil olmak üzere, her türlü yasal hakkımız kullanılmaktadır.

Şirketimizin 30 Haziran 2014 tarihi itibariyle hazırlanan finansal tablolarında söz konusu dava ile ilgili olarak 2.237.662 Türk Lirası tutarında karşılık ayrılmış olup; dava konusu işlem 1 milyon ABD Doları tutarında ürün mesuliyet sigortası kapsamında bulunmaktadır. Sigorta Kuruluşu'na söz konusu tutarın ödenmesi için gereken yasal tebligat yapılacaktır. 



Geri Dön