Sektörel

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanlığına yeniden Namık Ekinci seçildi!

Türkiye ekonomisinin en çok ihracat gerçekleştiren sektörlerlerinden biri olan çelik sektörü, önümüzdeki dört yıllık dönem için seçimini yaptı. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanlığına yeniden Namık Ekinci seçildi.

Çelik İhracatçıları Birliği’nin 08 Nisan 2014 Salı günü gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında sektör temsilcileri yollarına bir kez daha Namık Ekinci başkanlığındaki yönetim kurulu ile devam etme kararı aldı. Çelik İhracatçıları Birliği’nin Yönetim Kurulunu; Ekinciler Demir Çelik, İçdaş, Diler, Çolakoğlu, Borusan, Erdemir, Yücel Boru, Metalsac, Erciyas Boru, Kibar Demir Çelik ve Çetin Cıvata gibi sektörün en büyük 11 şirketinin temsilcileri oluşturuyor.  Çelik sektörün dünya pazarlarındaki payını arttırmak ve rekabet gücünü kuvvetlendirmek için çalışmalar yürüten Birlik, yeni dönemde de yeni hedefler ile yoluna devam edecek.

 

Türk çelik sektörünü geliştirmek, sektör üreticileri ile ihracatçılarını dünyaya taşımak ve dünya çelik ticaretinden daha fazla pay alabilmelerini sağlamak için çalışmalar yapan Çelik İhracatçıları Birliği, dünya ile Türk çelik üreticileri arasında bir köprü oluşturuyor.

 

40 yılı aşkın süredir çelik sektöründe bilfiil çalışan ve ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Namık Ekinci, dört yıl süresince bu görevi sürdürecek. Önceki dönemlerde Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanlığı yapan ve halen İMMİB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Ekinci, aynı zamanda Ekinciler Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanlığını görevini yürütüyor.

 

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Birlik Başkanlığını yürüttüğü dört yıl süresince Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ihracatın artması ve ihracatın önündeki engellerin aşılması kapsamında çeşitli projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.


 


ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci; “Örnek verecek olursam; yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirdiğimiz lobi ve PR faaliyetleri çerçevesinde sektörümüzün uluslararası piyasalarda bilinirliğini artırdık. 11 ülke ve 13 şehre ticaret heyeti, 7 ülkeden alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdik. Farklı ülkelerin ülkemize yönelik haksız yere başlattığı 13 adet ticaret politikası savunma önlemleri soruşturmalarına karşı mücadelemizi sürdürdük. Bu davaların 6’sından aklanarak çıktık. 4’ü halen devam ediyor ve 3’üne vergi uygulaması getirilmiş durumda ancak halen devam eden 4 davanın lehimize sonuçlanacağını düşünüyoruz. Eğitim misyonumuzla sektörümüze vasıflı elemanlar kazandıracak üç okul projesini hayata geçirdik. Sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde okul projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Öte yandan sektörümüzün en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, inovasyon, Ar-Ge, sertifikasyon konularından faaliyet göstermek üzere MATİL A.Ş.’yi kurduk. Önümüzdeki dönem içinde de Türk çelik sektörünün mevcut pazarlarını korurken, yeni pazarlar kazanması yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni dönemimizin sektörümüz için hayırlı olmasını dilerim” diyerek sözlerini bitirdi.