27 / 04 / 2024

Çelik Palas oteli yenilendi!

Çelik Palas oteli yenilendi!

Atatürkün talimatıyla 76 yıl önce yapılan, ancak Ağustos 2007de özelleştirilen Bursanın ilk beş yıldızlı oteli Çelik Palas, bir buçuk yıl süren renovasyon çalışmaların ardından yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı...  



Atatürkün talimatıyla 76 yıl önce yapılan, ancak Ağustos 2007de özelleştirilen Bursanın ilk beş yıldızlı oteli Çelik Palas, bir buçuk yıl süren renovasyon çalışmaların ardından yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı. MSN Yapı Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcal, otelin tanıtımı amacıyla Genel Müdür Y. Birol Kaymas ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Çelik Palası tarihi misyonunun hak ettiği şekliyle yeniden hizmete sunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Kırcal, MSN Yapı olarak 2007 Ağustos ayında yapılan özelleştirme ihalesinde 38,9 milyon dolar vererek Çelik Palası devraldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Proje hazırlığı nedeniyle renovasyon çalışmalarına Şubat 2009da başlandı ve yaklaşık bir buçuk yılda tamamladı. Çelik Palasın tarihi misyonunun hak ettiği en iyi firma ve malzemeleri tercih ettik. Oteli, 55 milyon dolar gibi
bir bütçe ile Adan Zye yeniledik. Kempinski Dünya Başkanı Gianni Van Daalenin Çelik Palası gördüğünde söylediği gibi, insan aklının yaratabileceği en muhteşem mekanı yarattık."

Türk turizmi için önemli destinasyonlardan biri olan Bursanın hem tarihi hem de doğal kaynak sularıyla yerli ve yabancı turistlerin her zaman odağında bulunduğuna dikkati çeken Kırcal, "Bursa özellikle son yıllarda kongre, sağlık ve spor turizmi gibi alanlarda atağa kalktı. Dünyada sağlık turizmi bütçesi 100 milyar dolar civarında. Modern ve dünya standartlarına uygun sağlık; SPA
merkezleriyle Türkiyenin bu artan potansiyelden etkin olarak yararlanması gerektiğine inanıyorum. Çelik Palas üstün hizmet anlayışı ile lokasyonu ile Türkiye sağlık turizminde önemli bir merkez olacak" diye konuştu. Genel Müdür Y. Birol Kaymas da Çelik Palasın yıllık konaklama sayısının 32 bin olduğunu belirterek, konukların yüzde 35inin Türkiye, yüzde 40ının Ortadoğu, yüzde 10unun Rusya, yüzde 15inin de Avrupadan geldiğini ve ortalama kalış süresinin 2,5 gün olduğunu belirtti.

"ATATÜRK PALAS" MAYIS AYINDA AÇILIYOR

Kaymas, Bursa kent kültürünün en önemli simgelerinden biri durumundaki Çelik Palasın hemen yanı başında renovasyonu devam eden ve üst düzey misafirleri ağırlayacak Atatürk Palasın da mayıs ayında hizmete gireceğini bildirerek, şunları söyledi:

"Atatürkün bizzat dans ettiği, toplantılarını yaptığı, misafirlerini ağırladığı ve 1950li yıllarda kapanarak atıl bir hal alan bu binaya hak ettiği değeri vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Atatürk Palas mimari açıdan dünyaca önemli bir yapı. Renovasyon sırasında, tarihi bir hazine olmasına rağmen daha önce üzeri kapatıldığı için unutulan, 1930lu yıllarda dönemin ünlü mimarı Guilio
Mongerinin altın oran kullanarak imkansızı başardığı tarihi kolonlar gün yüzüne çıktı. Bu kolonların bir benzerini aynı yıllarda Frank Lylod Wright, Amerikada S.C.Johnson&Son Administration Buildingde kullanarak dünyanın en büyük mimarı ödülünü almış. O dönemde dünyanın iki ayrı ucunda birbirine bu kadar benzer paragon yapılar yapılması oldukça şaşırtıcı." Çelik Palasın tarihsel süreç içinde ağırladığı ünlü konuklardan bazıları ise şöyle:

Katherine Hepburn, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Zsa Zsa Gabor, Celal Bayar, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ziya Ül Hak, Johan Cruyff, Ülkü Adatepe, Sakıp Sabancı, Türkan Şoray, Ayhan Işık, Günseli Başar."
AA


Geri Dön