14 / 05 / 2024

Çelikten üzücü haber! Dev sektörün üretiminde büyük kayıp!

Çelikten üzücü haber! Dev sektörün üretiminde büyük kayıp!

Türkiye’nin en önemli sanayi sektörlerinin başında gelen ham çelik üretiminde, başta yurt dışındaki durgunluk nedeniyle büyük düşüş yaşandığı bildirildi.



2022 yılının 11 ayındaki ithalat ise, bir önceki yılın aynı dönemine göre, miktar yönünden yüzde 4 azalışla 13,6 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 10,8 yükselişle 14,5 milyar dolar oldu.

Yapılan açıklamaya göre, çelik ürünleri tüketimi içindeki ithalat payı yüzde 30,6 olarak gerçekleşirken yassı ürün tüketimi içindeki ithalatın payı yüzde 49,2 oldu.

Çelikten üzücü haber! Dev sektörün üretiminde büyük kayıp!

“ELEKTRİKTE İNDİRİM SEKTÖR İÇİN OLUMLU”

TÇÜD açıklamasında, son üç ay içerisinde üretimin ortalama yüzde 18,7 gerilediği vurgulanarak, "30 Aralık'ta sanayide kullanılan elektriğe yüzde 16 indirim getirilmesi ve Atık Sevkiyat Yönetmeliği çalışmaları kapsamında, OECD ülkelerinin hurda ihracatı konusunda sınırlamaya tabi tutulmaması konusunda Avrupa Komisyonu ENVI komitesinin kararı, henüz nihai karar olmasa da, olumlu bir gelişme olarak görüldü.

Açıklamada, “buna karşılık, 2022 Kasım ayı kapasite kullanım oranının yüzde 51 seviyesine gerilediği, ihracatın yüzde 40 düştüğü, bir dönemde, tüketimin, yurt içi tedarik kanalıyla karşılanması, devlet destekli ve dampingli ithalatın engellenmesi yönünde bir karar alınmamış olması, sektörümüzün 2023 yılına ilişkin beklentilerini olumsuz yönde etkiledi” ifadelerine yer verildi.

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. kuruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön