02 / 05 / 2024

Çelikyay İnşaat ve Kızıl-Öz Yapı 18 milyon TL'lik projelere yapacak!


Çelikyay İnşaat ve Kızıl-Öz Yapı, önümüzdeki iki yıllık süreçte hayata geçireceği projelerle, 18 milyon liralık yatırıma imza atacak..



Çelikyay İnşaat ve Kızıl-Öz Yapı, önümüzdeki iki yıllık süreçte hayata geçireceği projelerle, 18 milyon liralık yatırıma imza atacak. 1992 yılında kurulan Çelikyay İnşaat'ın 2010'dan bu yana üç ortaklı Kızıl-Öz Yapı ile grup şirket olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Çelikyay İnşaat Genel Müdürü Onur Çelikyay, 2014 yılını yükselen bir ivme ile kapattıklarını aktardı. Çelikyay, "2012'de Mustafakemalpaşa ilçesinde başladığımız 9 bin metrekarelik fabrika inşasına ilave olarak 2014 yılında boyahane tesisinin altyapı ve inşaat işlerini tamamladık. Uludağ İçecek firması için yaklaşık 6 bin metrekarelik ilave tesis yaptık. Görükle'de iki ayrı projede toplam 46 dairelik proje tamamlandı. Görükle Göçmen Konutları bölgesindeki iki bloklu 3+1 20 dairelik konut projemiz de 2015 Ağustos ayında tamamlanacak. Mevcut projeler ile 2014 yılını dolu dolu geçirdik" dedi. 


Bu yıl hayata geçirecekleri projelere de değinen Onur Çelikyay, "Bursa'nın önümüzdeki 10-20 yıllık geleceğini Görükle- Özlüce bölgesinde görüyoruz. Bu sebeple bu bölgede konut projelerimize devam ediyoruz. Görükle'de üç arsamız mevcut. Çelikyay ve Kızıl-Öz Yapı şirketleri olarak Görükle'de 44 daire ve dükkan, 24 daire ve 20 daire olmak üzere üç farklı proje yürüteceğiz" şeklinde konuştu. 


Bursa dışında endüstriyel projelere odaklanacak Üzerinde çalıştıkları bir başka projenin ise Özlüce'de kendi arazileri üzerinde işletmelere uygun projelendirecekleri bir okul veya hastane projesi olduğunu belirten Çelikyay, "2016'da tamamlamayı planladığımız bu proje 10 bin metrekarelik kapalı alanda şekillenecek. Arsanın bize ait olduğu bu yatırımda kurumsal kiralama tekliflerine açığız. Yatırımı biz yapacağız işletmelere teslim edeceğiz; Okul kısmında ön görüşmeleri gerçekleştiriyoruz" dedi. Onur Çelikyay, 2015 ve 2016 yıllarında Çelikyay İnşaat ve Kızıl-Öz Yapı olarak hayata geçecek olan bu projelerin yatırım maliyetinin yaklaşık 18 milyon TL olacağı bilgisini verdi. Bursa dışında Eskişehir ve İzmir'deki endüstriyel tesis projelerine odaklanacaklarını bildiren Çelikyay, yeni projeler için Özlüce, Görükle, Mudanya, İznik ve Orhangazi ilçelerinde arsa arayışlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 


İnşaat sektöründe sat-yap konut satışları devrinin kapandığını belirten Çelikyay, "Konutlar artık proje tamamlanmadan satılamıyor. Sat-yaplar eskisi kadar kolay değil. Bunun sebebi müteahhide olan güvenin sarsılması. Müşteri yalnızca gerçekten çok iyi tanıdığında temelden konut alabiliyor. Bu da konut stoklarının çoğalmasına neden oldu. Bu sebeple şirket grubu olarak, projelerimizin birini tamamlayıp satışa çevirmeden diğerine başlamıyoruz" diye konuştu. 


Dünya ek


Geri Dön