Ekonomi

Cem Boyner'den hükümete tepki: Paralar betona gömüldü, insanın içi acıyor!

İş dünyası temsilcileri ekonomide önünü görmemekten yakınırken bir yandan da yurtdışına çıkan nitelikli işgücünün geri döndürülmesini ve insan kaynağına yatırım yapılmasını istedi.Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberinde görüşlerine yer verilen iş dünyası temsilcileri insan kaynağına yatırımın önemine dikkat çekti

Capital, Ekonomist ve Start Up tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde bir araya gelen iş dünyası temsilcileri insan kaynağının önemine dikkat çeken açıklamalar yaptı. Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberinde görüşlerine yer verilen iş dünyası temsilcileri insan kaynağına yatırımın önemine dikkat çekti.  

İş dünyası önünü görmek istiyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan,  2021’de 26 bin yazılımcının yurtdışına gittiğini, 2 bin doktorun ise Almanya’ya gitmek için başvuru yaptığını belirterek Türkiye’nin en büyük sorununun katma değer olduğunu, bunun için de nitelikli insan kaynağı gerektiğini ifade etti. Bu yıl bankacılık ile ilgili 200 düzenlemenin geldiğini ve iş insanlarının bunları anlamaya çalıştığını kayededen TÜSİA Başkanı Turan, iş dünyasının öngörülebilir bir ortam görmek istediğini ifade etti. Türkiye’nin bu yıl enerji ithalatına 103 milyar dolar ödeyeceğini, bu yıl enerji ithalatına 60 milyar dolardan fazladan para harcanacağını vurgulayan Turan, her ay 9-10 milyar dolar enerji ithalatı için para bulunması gerektiğine dikkat çekti.

"Paralar betona gömüldü"

 

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ise Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada betona yatırım yapmaktan vazgeçilişip insan kaynağına yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. “Paraları betona gömdük. Şimdi insana yatırım zamanı. Kaynakların nereye gittiğini görünce insanın içi acıyor" şeklinde konuşan Boyner, Almanya ve Fransa'nın bu konuya çok önem verdiğini, Türkiye'nin ise insan kaynağına değer vermediği gibi bir de üstüne dışarı kaçırdığını söyledi. Boyner Türkiye'nin her yıl 50 genci yurt dışına eğitime göndermesinin bile çok büyük bir fark yaratacağını ifade etti.

Tarım ve hayvancılıkta reform şart

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ise tarım ve hayvancılık konusunda uzun vadeli programlar yapılması gerektiğine söyledi. Tarımda yapılması gereken önemli reformlar olduğunu bunlardan ilkinin toprak reformu yapılması ve parçalı arazi yapısının belirtilmesi olduğunu dile getiren Ülker, tarımda girdi maliyetlerinin de düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, insan kaynağına yatırım yapılarak fark yaratılabileceğini ifade ederek, kadınların ekonomiye katkısının çok önemli olduğunu ve bu konunun ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Cem Boyner kimdir?

Boyner Holding inşaat sektöründe yoluna devam ediyor!

Cem Boyner:Gayrimenkul sektörü maraton, perakende sektörü 100 metre koşusu!