Ekonomi

Asgari ücrete yarı yıl zammında flaş gelişme! Yetkililer yeşil ışık yaktı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zamların yılın ilk 4 ayında eriyip tükenmesi hükümet yetkilileri ve iş adamları tarafından masyaa yatırıldı. Asgari ücrete yılın ikinci yarısından patronlardan yeşil ışık yandı. TÜSİAD'a yeni Başkan seçilen Orhan Turan açıklama yaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında işçi, memur ve emeklilere yönelik artış düzenlemelerinin müjdesini verdi

Asgari ücretlinin de emeklinin de normal sözleşmelinin de aldığı zam eridi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında işçi, memur ve emeklilere yönelik artış düzenlemelerinin müjdesini verdi.

Enflasyon farkını içeren artışın bir benzerinin yapılacağını belirten Bakan Vedat Bilgin “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum.

"HABERİ ŞİMDİDEN VERMEK İSTİYORUM"

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılbaşında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalar ile biz en düşük emekli aylığını bin 500 TL’den 2 bin 500 TL’ye getirmiştik. Ayrıca bunun üzerinde de yüzde 30’un üstünde bir artış gerçekleştirmiştik. Enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimiz koruyacak benzeri bir düzenlemenin haberini şimdiden vermek istiyorum, sizlerle paylaşmak istiyorum” açıklaması yapmıştı. Vedat Bilgin'in zam açıklamasının birinci dereceden muhatabı iş adamları 'asgari ücrete ara zam' konusuna yeşil ışık yaktı.

 

TÜSİAD BAŞKANI ORHAN TURAN: HÜKÜMETLE GÖRÜŞECEĞİZ

29 Mart 2022'de Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni başkanı olarak seçilen Orhan Turan, asgari ücrete ara zam konusuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Turan, "Büyüme uğruna enflasyonla mücadeleyi bırakmamamız lazım. Türkiye’nin en önemli önceliği enflasyonla mücadele olmalı. Türkiye'de tüketici enflasyonu yüzde 60'ı geçti" diyerek zam konusuna yeşil ışık yaktı

Orhan Turan asgari ücrete yeni zam konusunda şunları söyledi:

Geçen sene bazı şirketler çalışanlarını desteklemek için düzenleme yaptılar. İş barışı için bunu düşünmemiz, mümkünse enflasyona ezdirmeden süreci geçirmemiz gerek. Yüzde 60’ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde bir şeyler yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Bu konuda hükümetle görüşmeyi planlıyoruz, sadece bu konuda değil her konuda görüşüyoruz.

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

Hükümetten asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması! Enflasyon eritti zam şart