Yeni Şirketler

Cem Kınay'ın da arazi aldığı adada yönetime el kondu

İşadamı Cem Kınay'ın da arazi satın aldığı ve rüşvet vermekle suçlandığı Karayipler'deki Turks&Caicos Adaları'nda İngiltere yönetime el koydu

İngiltere, Atlas Okyanusu'nda yer alan Birleşik Krallığa bağlı Turks and Caicos Adaları'ndaki hükümeti askıya aldığını açıkladı. Adada hükümet mart ayında rüşvet skandalı ile çalkalanmış ve hükümet devredilmişti. Rüşvet skandalına Türk işadamı Cem Kınay'ın da ismi karışmıştı. Kınay'ın Turks and Caicos Adaları Başbakanı Michael Misick'e 500 bin dolar rüşvet verdiği iddia edilmişti. Başbakan Misick'in adı birçok yolsuzluk olayı ile gündeme gelmiş ve devrik başbakan tecavüzle bile suçlanmıştı.

Yolsuzluklar araştırılıyordu

İngiltere'nin yerel hükümeti feshetmesine neden olan olay ise Ada'da Krallığa ait arazilerin kişisel menfaat için yabancılara satılması. Ada'nın devrik başbakanı Misick'in göreve geldikten sonra milyonlarca dolarlık bir servet edindiği belirtiliyor. BBC'nin haberine göre, İngiltere'nin atayacağı bir Vali, Ada'yı iki yıl boyunca yönetecek. Yöentimi el konulmasına yol açan yolsuzluk iddiaları son iki yıldır İngiltere'nin araştırdığı bir konu. Özellikle devrik hükümetin politik ahlaksızlık yaptığını tespit eden İngiliz yetkililer, hükümetin 2003 yılından itibaren sistematik olarak da yolsuzluk olaylarına karıştığına raporlarında yer verdi. Rüşvet cenneti olarak da adlandırılan Adalar'da, eski Başbakan Misick'in yabancı yatırımcılardan milyon dolarlık rüşvetler aldığı ve Ada'da kendine Dubai stili lüks yaşam yarattığı belirtiliyor.
Gazete Habertürk